Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Souček asistoval u vítězného gólu West Hamu, Chelsea přišla o skalp United v nastavení

Dohrávku 13. kola Premier League ovládli fotbalisté West Hamu. "Hammers" porazili i díky asistenci Tomáše Součka 2:0 Bournemouth a posunuli se v tabulce na desáté místo. Ve šlágru remizovala Chelsea 1:1 s Manchesterem United, o čemž rozhodl gólem v nastaveném čase Casemiro. Newcastle udolal třetí Tottenham 2:1 a posunul se proto před Chelsea na čtvrtou pozici. Druhý Manchester City nezaváhal s Brightonem, naopak vedoucí Arsenal remizoval 1:1 v Southamptonu. Zklamání kousal Liverpool, který senzačně padl v Nottinghamu.

Chelsea (v modrém) přišla o výhru nad Manchesterem United v nastavení
zdroj: ČTK / AP / Frank Augstein

Na Stamford Bridge se čekalo na gól do 87. minuty, kdy rozhodčí nařídil pokutový kop pro Chelsea po faulu McTominaye na Broju. Penaltu proměnil Jorginho a dal 21. branku v Premier League, z toho 19. z pokutového kopu.

Radost domácím ve čtvrté minutě nastavení zkazila letní posila Manchesteru United Brazilec Casemiro, jenž hlavou usměrnil Shawův centr za záda brankáře Arrizabalagy. Platnost gólu musela potvrdit technika.

Žádné zápasy Premier League nekončí remízou tak často jako duely Chelsea a Manchesteru United. Dnes se jednalo o jejich 26. remízu, v lize se oba soupeři rozešli smírně popáté v řadě. Chelsea je dál čtvrtá a "Rudí ďáblové" pátí.

V Nottinghamu padl jediný gól v 55. minutě, kdy se po standardní situaci prosadil proti svému bývalému týmu Awoniyi. Nigerijský reprezentant byl mezi lety 2015 a 2021 kmenovým hráčem Liverpoolu, ale neodehrál za něj ani jeden zápas. V nastavení zachránil Nottinghamu vítězství brankář Henderson, když senzačně zakročil proti hlavičce Van Dijka. Nottingham v lize vyhrál teprve podruhé, naposledy porazil West Ham doma také 1:0 gólem Awoniyiho.

Haaland dvakrát skóroval už v prvním poločase. Nejprve se po dlouhém nákopu brankáře Edersona vyhnul špatně vyběhnuvšímu gólmanovi Sánchezovi a zakončil do prázdné branky. Před pauzou přidal vítěznou trefu z penalty. Po 11 ligových zápasech má na kontě 17 gólů. Penaltová trefa byla zároveň 600. ligovým gólem Manchesteru City pod vedením Pepa Guardioly.

Brighton v druhém poločase snížil zásluhou Trossarda, ale čtvrt hodiny před koncem vítězství "Citizens" pojistil De Bruyne. Brighton po příchodu trenéra De Zerbiho ještě nevyhrál. V pěti zápasech třikrát prohrál a dvakrát remizoval.

West Ham za přispění českých fotbalistů porazil 2:0 nováčka Bournemouth. Reprezentační kapitán Tomáš Souček přihrál na první gól Kurtu Zoumovi a pojišťovací druhou branku vstřelil Saíd Benrahma z penalty kvůli hraní rukou soupeře po centru střídajícího Vladimíra Coufala. West Ham se po třetí výhře z posledních pěti ligových duelů posunul v tabulce na desáté místo.

Oba góly padly v závěru poločasů. Ve 45. minutě po závaru po rohu Souček hlavou vrátil míč do malého vápna, kde ho z bezprostřední blízkosti prodloužil do sítě Zouma. Situaci zkoumal VAR kvůli podezření na hraní rukou domácího Thila Kehrera, ale gól byl potvrzen. V neprospěch Bournemouthu rozhodlo video i krátce před koncem druhého poločasu. Centr Coufala, jenž krátce předtím přišel na trávník, srazil ve vápně rukou Jordan Zemura a Benrahma prvním gólem sezony stanovil z penalty konečné skóre.

Arsenal po osmi zápasech nevyhrál

Fotbalisté Arsenalu remizovali v Southamptonu 1:1. "Kanonýři" nevyhráli po osmi soutěžních zápasech a vedou tabulku před Manchesterem City o dva body.

Arsenal otevřel skóre již v 11. minutě, kdy se z hranice malého vápna trefil Xhaka. Domácí v druhém poločase vyrovnali, když se po rychlém protiútoku trefil Armstrong. Southampton přerušil Arsenalu úspěšnou sérii, která trvala od 4. září. Tehdy "kanonýři" utrpěli zatím jedinou porážku v sezoně, a to v ligovém zápase s Manchesterem United.

Newcastle si připsal první gól po půlhodině. Lloris se při výběhu mimo pokutové území srazil s útočníkem Wilsonem a ten jeho zaváhání využil a obloučkem překonal vracejícího se brankáře Tottenhamu. Do konce poločasu "Straky" navýšily skóre zásluhou Almiróna.

V 54. minutě hlavičkou snížil Kane. Desátým gólem se osamostatnil na druhém místě tabulky střelců za suverénním Haalandem z Manchesteru City.

Fotbalisté Aston Villy nastoupili poprvé po odvolání kouče Gerrarda. I s dočasným trenérem si dokázali s Brentfordem poradit 4:0, dvě branky vstřelil útočník Ings. Aston Villa vyhrála po čtyřech kolech. Fulhamu k výhře nad Leedsem 3:2 pomohl brankou Mitrovič, který je s devíti góly třetí v tabulce střelců.

Anglická fotbalová liga – 13. kolo:

Nottingham - Liverpool 1:0 (55. Awoniyi), Everton - Crystal Palace 3:0 (11. Calvert-Lewin, 63. Gordon, 84. McNeil), Manchester City - Brighton 3:1 (22. a 43. z pen Haaland, 75. De Bruyne - 53. Trossard), Chelsea - Manchester United 1:1 (87. Jorginho z pen. - 90.+4 Casemiro), Southampton - Arsenal 1:1 (11. Xhaka - 65. Armstrong), Wolverhampton - Leicester 0:4 (8. Tielemans, 19. Barnes, 66. Maddison, 80. Vardy), Tottenham - Newcastle 1:2 (54. Kane - 31. Wilson, 40. Almirón), West Ham United - Bournemouth 2:0 (45. Zouma, 90.+2 Benrahma z pen.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články