Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Snad nové koště dobře nepomete, doufá před Slováky Šilhavý a stále zvažuje Ondráška

S Pavlem Hapalem se dobře zná, a když dostal práci u slovenského národního výběru, okamžitě mu gratuloval a popřál hodně štěstí. Tedy s jednou výjimkou. Ve střetnutí proti českému týmu. Kouč reprezentace Jaroslav Šilhavý naopak doufá, že nové koště v tomto případě dobře nepomete. Zároveň stále řeší, koho při zdravotních trablech donominovat.

"Pavla Hapala dobře znám, volali jsme si a gratuloval jsem mu. Na Slovensku není nováčkem, vedl tam jednadvacítku, hráče zná. Popřál jsem mu štěstí mimo náš zápas," řekl Šilhavý. "Doufám, že se nepotvrdí pořekadlo, že nové koště dobře mete," usmíval se.

Oba čeští trenéři nastoupí proti sobě 19. listopadu. Předtím Slováky čeká zápas s Ukrajinou a Češi se 15. listopadu utkají v přípravě s Polskem.

"Polsko je velice silný tým, kterému se nepovedlo mistrovství světa, takže jsou zklamaní. Došlo k výměně trenéra, pod novým už čtyři zápasy nevyhráli a čekají na vítězství. Mají řadu individualit v čele s Lewandowským, bude to pro nás skvělá příprava nejen na Slovensko, ale i na kvalifikaci o mistrovství Evropy," řekl Šilhavý.

Je nám líto, video expirovalo.
Šilhavý nepovolal žádného nováčka, do týmu se vrací Darida

Těší ho, že bude mít poprvé k dispozici bývalého kapitána týmu Vladimíra Daridu společně s novým kapitánem Bořkem Dočkalem, kterému pásku ponechá. "Jsem rád, že je Vláďa Darida zpět. Teď moc nehrál, chybí mu zápasové zatížení, tak uvidíme, jak je na tom. Ale jsem rád, že je zpět v týmu, kam jednoznačně patří. Býval tu v roli kapitána, velký profík a velmi kvalitní hráč," prohlásil reprezentační kouč.

Obavy nemá z toho, že Dočkalovi 31. října skončila sezona ve Philadelphii. "Bořek je profík a zkušený hráč, máme pro něj připravený náhradní program. Trénuje na Spartě a od pondělí bude trénovat s námi. Nevidím v tom problém," uvedl Šilhavý.

Nominaci mu ale komplikují zdravotní potíže. Proto zatím povolal jen 16 hráčů do pole a další čtyři vybere až podle aktuálního stavu po víkendu. "Krmenčík je dlouhodobě mimo, Barák má zdravotní problémy, mluvil jsem s ním v úterý a nevypadá to, že by sraz stihnul, ale zázraky se dějí. Kúdela, Coufal, Hušbauer mají problémy po derby," vyjmenoval Šilhavý.

Největší starosti má s útokem, kde má nyní k dispozici jen Patrika Schicka a hledá variantu za Krmenčíka. "Ještě nejsme úplně rozhodnutí a necháváme si čas. Škoda a Doležal se vrací po zranění, tak uvidíme, jak na tom budou. Někteří pravidelně nehrají. Byli jsme se dívat na Ondráška v Polsku, abychom ho viděli naživo. Jsou to typologicky podobní hráči za Krmenčíka. Nabízí se i varianta s Vydrou, který je ale jiný typ," uvedl kouč.

Nejreálněji se nyní jeví donominace Zdeňka Ondráška, který ve 14 zápasech za Wislu Krakov vstřelil sedm branek a je čtvrtým nejlepším střelcem polské ligy. "O Ondráškovi uvažujeme, protože v Polsku vedl střeleckou tabulku, hraje, má formu, takže je to horký kandidát, ale tím neříkám, že to bude on," doplnil kouč.

Počítá s tím, že v zápasech opět protočí brankáře Tomáše Vaclíka a Jiřího Pavlenku. "Teď budou chytat dva brankáři, až na kvalifikaci určíme jedničku," dodal Šilhavý.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články