Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Slovácko zvítězilo nad Slavií 3:1 a udělalo krok k záchraně

Uherské Hradiště - Fotbalisté Slovácka porazili v dohrávce 20. kola první ligy Slavii Praha 3:1 a udělali první krok k záchraně v soutěži. První gól zápasu sice dal v 8. minutě slávista Trapp, ale pak už skórovali pouze domácí. Slovácko tak ukončilo sérii sedmi zápasů bez vítězství a odskočilo na čtyřbodový rozdíl posledním dvěma týmům v tabulce, Kladnu a Bohemians. Naopak obhájce titulu Slavia ztrácí po první jarní porážce na vedoucí Spartu už jedenáct bodů. Další informace přináší server fotbalživě.cz.

Oba trenéři sáhli k překvapivým změnám v základních sestavách. Kouč Slovácka Josef Mazura po nepřesvědčivém vstupu do jarní sezony a zisku pouhého bodu ze tří zápasů nechal na lavičce náhradníků opory Zelenku, Valentu a útočníka Švancaru. Jeho protějšek Karel Jarolím nepostavil Vlčka a Šenkeříka a dal přednost Kyselovi s Ivanovským.

Reportáž z utkání 1. FC Slovácko - SK Slavia Praha sledujte zde


Fotbalisté Slovácka nezačali dobře, pak ale stav otočili

Šťastnější ruku měl Mazura, i když Slovácko už po osmi minutách inkasovalo. Koreš sklepl hlavou míč Trappovi, jehož střela levačkou překvapila brankáře Filipka. Gólman si sice sáhl na míč, ale špatně jej zasáhl a ten skončil za jeho zády.

Slovácko na neúspěch zareagovalo ještě větší útočnou iniciativou. Do ofenzivy se zapojovali vedle Nestorovského po stranách Ondřejka a Fujerik. V 10. minutě brankář Senecký jen s námahou vyrazil trestný kop Urbánka a o čtyři minuty později domácí fotbalisté vyrovnali. Ondřejka po krátkém sprintu s míčem po levé straně přihrál Nestorovskému, který se otočil a přesným pasem poslal do šance Fujerika. Ten se ocitl po chybě zadáků Slavie zcela sám před Seneckým a chytrou střelou do opačného rohu branky skóroval.

Slavii trápila hlavně koncovka

I když měla Slavia po většinu času míč pod kontrolou, do koncovky se nedostala. Naopak domácí fotbalisté hrozili protiútoky zejména z obou stran. Ve 26. minutě trestný kop z hloubi pole Němčický prodloužil hlavou na Fujerika, jenž poslal střílený centr před branku. Senecký stačil míč pouze vyrazit před Nestorovského a ten jej pohotově namířil do sítě.

Hlavně levá strana obrany Slavie byla v prvním poločase hodně děravá, také proto sáhl kouč Jarolím ke dvěma změnám. Po přestávce Trubilu nahradil Vaněk a po necelé hodině hry posílil ofenzivu Vlček, jenž nahradil obránce Starého. Výkon Slavie se zlepšil, ale chyběla přesnější koncovka. Nejblíže k vyrovnání měl v 56. minutě Koreš, jenž mířil vedle. Nad břevno letěla i Kyselova střela hlavou a v 72. minutě trefil Vaněk tyč. Hned z protiútoku Ondřejka zatočil trestný kop z levé strany tak šikovně, že míč skončil potřetí v síti Slavie. Po tomto gólu se už Pražané na výraznější odpor nezmohli.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články