Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Slavii sebral výhru v Budějovicích její hráč Vošahlík

České Budějovice - Fotbalisté Českých Budějovic remizovali ve 12. ligovém kole se Slavií 1:1. Pražané vedli od 75. minuty po penaltě proměněné Karlem Pitákem, ale na první výhru po šesti zápasech nedosáhli. Tři minuty před koncem totiž srovnal střídající Jan Vošahlík, který hostuje v Dynamu ze Slavie. Hosté podruhé za sebou remizovali 1:1 a v neúplné tabulce jsou devátí, Jihočeši figurují na dvanácté příčce.

Útočník Dynama Jan Vošahlík (vlevo) a záložník Štěpán Koreš
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

"Výsledek bereme, věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř. Slavia je se svými možnostmi někde jinde než my," uvedl trenér Jihočechů Luboš Urban.

Po nenápadném vstupu do utkání se jako první nadechli pro ofenzivní výpad hosté. Po rychlém protiútoku střílel ve třinácté minutě na vzdálenější tyč záložník Zmrhal, ale jeho pokus skončil vedle. I druhou příležitost si vypracovala Slavia. Českobudějovický kapitán Herzán ztratil na půlce míč, hosté tak dostali šanci dalšího protiútoku, ovšem pokus Milana Škody, který se na hřišti potkal s bratrem Michalem v domácím dresu, zlikvidoval brankář Křížek.

Jihočeši se před přestávkou k trochu solidnějšímu zakončení propracovali jen jednou. V závěru první půle za hranicí pokutového území napřáhnul Michal Škoda a jeho střelu brankář Hrubeš vyrazil na roh. "O přestávce jsme viděli šanci na to, že bychom tu mohli vyhrát, ale naše koncovka není taková, jakou bychom potřebovali," řekl trenér Slavie Miroslav Beránek.

V druhé části se nepatrně zvedlo tempo hry, ale šancí příliš nepřibylo. Ideální možnost měl v 62. minutě po hezkém uvolnění obránce hostů Dobrotka, ale překonaného Křížka nahradil na brankové čáře Lengyel. Domácí mohli rovněž skórovat, Brunclík si v 68. minutě naběhl na pěknou přihrávku Hory, ale Hrubeše nepřekonal. "To byl podle mě rozhodující moment zápasu. Kdyby Brunclík proměnil, možná to dopadlo jinak," řekl Urban.

O výsledku tak rozhodl až závěr duelu. Nejprve v 74. minutě Milan Škoda přepadl přes Křížka, rozhodčí Královec nařídil penaltu a střídají Piták vstřelil vedoucí gól. Slavia v lize kopala pokutový kop poprvé od května předloňského roku. "Podle mě byla penalta přísná," uvedl Urban.

Z vedení se však hosté dlouho neradovali. O výhru je tři minuty před koncem obral po závaru ve vápně střídající Vošahlík, kterého poslali v létě na půlroční hostování na jih Čech. "Takhle to v životě chodí. U nás Vošahlík nehrál, proto jsme ho uvolnili na hostování do Českých Budějovic," řekl Beránek. "Smekám před Slavií, že hráči Vošahlík a Koreš, kteří u nás hostují, mohli do vzájemného zápasu nastoupit," doplnil domácí kouč Urban.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání České Budějovice - Slavia Praha


Dynamo České Budějovice - Slavia Praha 1:1 (0:0)

Branky: 87. Vošahlík - 75. Piták z pen. Rozhodčí: Královec - Jiřík, Mokrusch. ŽK: Kladrubský, Hanzlík, Křížek - Dobrotka, Piták. Diváci: 4 517.

Č. Budějovice: Křížek - P. Novák, Podstavek, Lengyel, Hanzlík - Klesa (62. Vošahlík), Benát (55. Brunclík), Kladrubský (70. Koreš), Herzán, Hora - Michal Škoda. Trenér: Urban.

Slavia: Hrubeš - Dobrotka, Bílek, Latka, Juhar - V. Vukadinovič (72. Piták), Zmrhal, Baéz (88. Petr), Kodr, M. Černý - Milan Škoda (84. Balaj). Trenér: Beránek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy