Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Slavii čeká ruský Zenit. Mají velkou kvalitu, uvědomuje si Trpišovský

Druhý zápas základní skupiny Evropské ligy čeká Slavii Praha. Český vicemistr vstoupí do utkání po nevydařeném ligovém duelu s Baníkem Ostrava (1:2). Případným bodovým ziskem by svěřenci Jindřicha Trpišovského udělali cenný krok směrem k postupu. Utkání budeme sledovat od 18:50 v textovém on-line přenosu.

Slávisté Jaromír Zmrhal (vlevo) a Alexandr Baluta slaví gól
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Zatímco Slavia na úvod soutěže zvítězila, Petrohrad remizoval 1:1 v Kodani. "Petrohrad má velkou kvalitu, stavím ho i nad Kyjev, s kterým jsme hráli v předkole Ligy mistrů. Hrají jiným stylem než Bordeaux, hlavně v útočné fázi. Je to nesmírně kvalitní mužstvo a jakýkoliv bodový zisk pro nás bude úspěchem," řekl Jindřich Trpišovský.

"Skupinu máme dobře rozehranou, udělali jsme první krok, ale čeká nás dalších pět. Hraje se o dalších 15 bodů a z mé zkušenosti potřebujete k postupu devět a více," dodal Trpišovský. V Petrohradu se utkají aktuální lídři svých lig, kteří ale v posledním zápase prohráli 1:2. Zenit podlehl na půdě Machačkaly a Slavia v Ostravě, přestože skoro celý zápas hrála přesilovku.

"Když už se to stalo, je třeba se z toho co nejvíc poučit. Ale spíš do ligy, protože evropské zápasy jsou jiné. V Ostravě to byly spíš takové gladiátorské hry, tuším asi 49 faulů, neustálé osobní kontakty, souboje. To v Evropě nevidíte, ten fotbal je tam trošku jiný," uvedl Trpišovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Trpišovský před Petrohradem: Otázka útoku je pro nás ještě složitější než s Baníkem

Oba celky se utkaly v lednu v přípravě na soustředění v Dubaji, Zenit zvítězil vysoko 5:1. "S Petrohradem to bude spíš o jiných věcech než v Ostravě. Ten tým je nesmírně fotbalový, kvalitní, jsou to výborní hráči. Zápas bude v jiném tempu, v úplně jiné herní kvalitě, než byla Ostrava. Předpokládám, že Zenit bude hodně hrát na míči, hodně kombinovat," mínil Trpišovský.

S týmem vyrazil do Petrohradu dva dny před utkáním. "V minulosti se tahle praxe osvědčila. Chceme mít víc času na přípravu, aby to nebylo jako v Kyjevě, kde to bylo vše narychlo," uvedl Trpišovský. Problémy má se skládáním útoku. Vepředu nejspíš nastoupí Alexandru Baluta, nebo Jan Matoušek.

Zenit neprohrál v hlavní fázi Evropské ligy ani jeden z 19 domácích duelů a jedno utkání mu chybí k vyrovnání rekordu Sportingu Lisabon. Po remíze v Kodani bere jen tři body. "Remíza nikoho nepotěší, ale když vezmeme, že šlo o bitvu se silným soupeřem na jeho půdě, je to docela dobrý výsledek. Nyní musíme vyhrát," řekl kouč Zenitu Sergej Semak.

Proč Slavia prohrála v Ostravě? Poslechněte si Fotbal fokus podcast:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články