Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia překypuje štěstím – po šesti letech míří do Evropy

Praha – Slavia po více než šesti letech slaví návrat do pohárové Evropy. Červenobílí jsou vděční Mladé Boleslavi, která ve finále domácího poháru vyhrála nad Jabloncem. Pražané jdou do 2. předkola Evropské ligy z pátého místa v lize.

Slavící fotbalisté Slavie
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

"Jsme šťastní, že nakonec to páté místo stačilo na postup do předkola Evropské ligy. Klub jako Slavia do Evropy patří a jsem rád, že se nám to s přispěním Boleslavi povedlo už letos. Věřím, že se na předkola pořádně připravíme a návrat Slavie do Evropy si jak my, tak fanoušci užijeme," uvedl pro klubový web trenér Slavie Dušan Uhrin mladší.

"Je to něco neskutečného, jsem strašně šťastný. Když se s námi na konci sezony loučil Karel Piták, říkal, že by nám hrozně moc přál evropské poháry, protože je hrál každý rok a jsou to přesně ty zápasy, kvůli kterým hrajeme fotbal. Jsem moc rád, že si Evropskou ligu zahrajeme už letos. Nemůžu se dočkat," doplnil záložník Tomáš Souček, který vstřelil v uplynulé ligové sezoně sedm branek.

Zatímco Souček si zahraje poháry poprvé, stoper Jiří Bílek už je okusil. "Jsou to zápasy, kvůli kterým hrajeme fotbal. Pro náš mladý tým to bude obrovská zkušenost, ale já věřím, že máme dostatečnou kvalitu, abychom uspěli. Moc se na zápasy v Evropě stejně jako naši skvělí fanoušci, pro které je to odměna, těšíme," řekl Bílek.

Pražané vzhledem k dlouhé absenci v pohárech vstoupí do losování pouze s národním koeficientem (6,585), i ten by ale mohl stačit k tomu, aby byli v 2. předkole nasazení. Los se uskuteční 20. června, první zápasy 2. předkola se hrají 14. července a odvety o týden později. K letní přípravě se slávisté sejdou už 2. června, tedy ještě před startem mistrovství Evropy.

Radost i v Boleslavi

Z postupu Slavie do pohárů měl po finálové výhře nad Jabloncem radost i trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím. Právě pod jeho vedením si Slavia v sezoně 2009/10 naposledy zahrála Evropskou ligu.

"Věděli jsme, že v první řadě pomůžeme sobě, a když je to takhle spojené se Slavií, jsem rád. Myslím, že vzhledem k zázemí a fanouškům Slavie je to dobře," uvedl Jarolím, který se Slavií jako trenér získal dva ligové tituly a dovedl ji k jedinému postupu do skupiny Ligy mistrů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články