Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Slavia poprvé slaví vítězství, Brno rozdrtila 5:0

Praha - Fotbalisté Slavie poprvé v sezoně zvítězili. V předehrávce 5. kola první ligy doma deklasovali nováčka Brno 5:0 a dočkali se premiérové výhry pod vedením trenéra Petra Rady. Zbrojovka nenavázala na předchozí venkovní triumfy se Slováckem a Plzní a na hřišti "sešívaných" nezvítězila ani v 19. zápase samostatné české ligy. V utkání, které se v Edenu předehrávalo kvůli pondělnímu koncertu skupiny Red Hot Chili Peppers, se dvakrát trefil slávistický kapitán Karol Kisel, další branky přidali Milan Škoda, Jaromír Zmrhal a Martin Latka.

Slavia - Brno
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Slávisté mohli jít do vedení hned z první větší šance. Přihrávka Tusjaka propadla do pokutového území, odkud ji však volný Kisel napálil pouze do břevna. Aktivní Tusjak dál hrozil nebezpečnými centry z levé strany. Jedním z nich našel v deváté minutě před brankou útočníka Škodu, který si umístěnou hlavičkou připsal první branku v sezoně.

Už za deset minut se domácí diváci radovali podruhé. Škoda prodloužil dlouhý míč na Kisela a slovenský záložník nedal ranou z voleje hostujícímu brankáři Doležalovi šanci.

Na začátku druhého poločasu byl po střetu s brněnským Jurdíkem dlouze ošetřován Čontofalský. Domácí jednička však duel s obvazem hlavy dochytala.

Po hodině hry mohl pojistit vedení Slavie třetím gólem Kisel, ale v obtížné pozici překopl zblízka branku. V 69. minutě už se svěřenci Petra Rady prosadili. Vošahlík vrátil míč před branku mladému záložníkovi Zmrhalovi, který si přesnou střelou k tyči připsal premiérový ligový zásah za první tým.

Minutu před koncem se pak z Kiselova rohového kopu prosadil hlavičkující stoper Martin Latka, krátce po něm uzavřel debakl střelou zblízka Kisel. Ten se s pěti góly osamostatnil v čele tabulky střelců.

Trenér sešívaných Rada byl s výkonem spokojen

Trenéru Radovi se na dnešním výkonu jeho svěřenců nelíbilo pouze úvodních patnáct minut druhé půle, kdy "sešívaní" po ošetřování domácího brankáře Čontofalského zpomalili. "Třetí branka nás uklidnila a pak jsme to utkání dohráli v poklidu," řekl Rada. Ocenil také, že jeho hráči poprvé v sezoně neinkasovali.

Petr Rada, trenér Slavie

"Pro mě je důležitější v téhle fázi, že jsme uhráli nulu, než to, že jsme vyhráli 5:0, protože sebevědomí pro obránce nebo gólmana Čontofalského, který nás dnes podržel ve dvou situacích, je určitě dobré."

Také podle jeho protějšku Petra Čuhela definitivně rozhodla třetí branka domácích. "Po ní jsme už na hřišti působili odevzdaně, což mě hrozně mrzí. Myslím si, že tak, jak jsme těžce stoupali nahoru, abychom něco dokázali, tak jsme rychle spadli dolů a musí to být pro nás ponaučení," řekl trenér Brna. 

Slavia Praha - Zbrojovka Brno 5:0 (2:0)

Branky: 19. a 90.+2 Kisel, 9. Škoda, 69. Zmrhal, 89. Latka. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Štěrba. ŽK: Škoda - Křeček, Lutonský, Lamine. Diváci: 6 163.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články