Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Slavia po pěti zápasech vyhrála, Plzeň nezdolala poslední Baník

Praha – Fotbalisté Slavie Praha se v 9. kole první ligy dočkali své druhé výhry v sezoně. Na svém stadionu porazili Sigmu Olomouc 1:0 brankou Vitalije Trubily z prvního poločasu. Ukončili tak sérii pěti zápasů bez vítězství, ligového gólu se dočkali po 388 minutách. Druhou bodovou ztrátu za sebou utrpěli v nejvyšší soutěži plzeňští fotbalisté. Obhájce titulu doma remizoval s poslední Ostravou 1:1 a v tabulce ho dělí už dvanáct bodů od vedoucí Sparty. Hosté se radují teprve z druhého letošního bodového zisku po Svěrkošově brance, která ukončila jejich 488 minut dlouhý střelecký půst. Fotbalisté Mladé Boleslavi se posunuli už na šestou příčku tabulky. Přeskočili i Teplice, které ve vzájemném souboji zdolali na jejich hřišti 3:1. Teplice po většinu zápasu měly převahu, ale doplatily na zmatky ve vlastní obraně a žalostnou koncovku. Trenér českobudějovických fotbalistů František Cipro se sice ani v Hradci Králové nedočkal radosti ze vstřelené branky, ale malou náplastí mu může být skutečnost, že jeho svěřenci vezou z východu Čech první podzimní bod od soupeře.

Ilustrační foto

Poprvé se ve slávistickém dresu představila staronová posila Martin Latka, ovšem Olomouc tentokrát obranu Slavie tolik neprověřila. Daleko více to hořelo před brankou Sigmy, ve které stál gólman Zlámal, který ještě na jaře hrál za Slavii. Domácí ho poprvé prověřili ve 13. minutě při rohovém kopu, který brankářovi vypadl z rukavic a skončil jen těsně vedle tyče. Po čtvrthodině hry pak Nitrianský zatáhl míč po pravé straně, jeho centr propadl až k Trubilovi, jeho střelu ale zablokovala obrana Sigmy. Těsně před přestávkou se aktivnější Slavia dostala do zaslouženého vedení. Po závaru před hostující brankou dostal odražený míč k Trubilovi a běloruský záložník ho halvolejem poslal z 23 metrů do branky.

Po změně stran mohl zvýšit Pospěch, který se na penaltě obtočil kolem obránce, ale střelu z otočky poslal jen těsně vedle. Další vyloženou šanci měl Nitrianský, který sám postupoval na Zlámala, ten však byl z branky rychle venku. Slavia pal mohla za neproměněné šance pykat, ovšem podržel jí brankář Čontofalský, který čtvrthodiny před vychytal v jasné šanci Heinze a vzápětí si poradil s pokusem střídajícího Schulmeistera. Domácí už výhru udrželi i přes vyloučení mladíka Paprčiaka za nebezpečný šlapák na Koutného. Potěšili tak své fanoušky, kterým neudělaly radost spekulace, že by se novým trenérem měl stát ex-sparťanský obránce a pozdější letenský trenér František Straka. Svou nelibost dávali najevo častým skandováním "Strako, táhni na Spartu".

Slavia Praha - Sigma Olomouc 1:0 (1:0)Branka: 44. Trubila. Rozhodčí: Příhoda - Handlíř, Hájek. ŽK: Milutinovič, Hloušek, Latka - Rossi. ČK: 87. Paprčiak (Slavia). Diváci: 5287.

Slavia: Čontofalský - Dostál, Latka, Hubáček, Hloušek - Nitrianský, Jarolím, Milutinovič (72. Koreš), Hurka (90. Vlček), Trubila - Pospěch (83. Paprčiak). Trenér: Petrouš.

Olomouc: Zlámal - Koutný, Kučera (59. Janotka), Škerle, Vepřek - Hořava, Rossi, Navrátil (73. Schulmeister) - Heinz - Varadi (54. Přikryl), Petr. Trenér: Psotka.

Boleslavští vyškolili Teplice z produktivity

Přes ztrátu několika hráčů vinou epidemie příušnic se domácí od začátku tlačili dopředu a už po deseti minutách mohli vést, jenže Mahmutovič pálil z úhlu jen do vybíhajícího Millera. Zato hosté svou první – a nadlouho i jedinou velkou šanci – využili, autorem gólu byl Opiela. Boleslavští ale postupně přestali zvládat teplickou kombinaci, kterou brzdili často jen za cenu faulů. A právě tak se zrodil i vyrovnávací gól: narážečku u postranní čáry zastavil Štohanzl faulem a následný přímý kop přistál přímo na hlavě Sivy.

Teplice nepřestaly tlačit ani po pauze a v 50. minutě se dostaly k nadějnému závaru, místo na střelu si našel Lukáš a brankář Miller musel hodně rychle na zem, aby míč aspoň vyrazil. O to víc se mohli domácí drbat na hlavách za čtyři minuty, kdy nevinný centr z levé strany prodloužil stoper Lukáš za sebe a místo brankáře našel rozběhnutého Zahustela, který mohl díky teči přes zřejmě původní ofsajdové postavení v akci pokračovat a míč poslal hlavou přesně k tyči. Laciný gól domácí srazil. Snažili se sice tvořit hru, ale převahu měli jen po šestnáctku a z brejků byla mnohem nebezpečnější Boleslav. Hosté dostatek volného místa před teplickou brankou využili až napotřetí. Míč se z pravé strany dostal k volnému Chramostovi a jeho šouravá střela placírkou zajela přesně k tyči.

FK Teplice - FK Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

FK Teplice - FK Mladá Boleslav 1:3 (1:1)

Branky: 41. Siva - 12. Opiela, 54. Zahustel, 79. Chramosta. Rozhodčí: Bílek - Tacina, Santarius. ŽK: Mahmutovič, Ljevakovič, Ježdík - Johana, Štohanzl, Procházka, Kúdela. Diváci: 3 890.

Sestavy:

Teplice: Grigar - Ježdík, Lukáš, Matula, Rosa - Kerič, Siva (61. Vůch), Ljevakovič, Stožický (84. Zoubele) - Mahmutovič (74. Jindráček), Vachoušek. Trenér: Rada.

M. Boleslav: Miller - Procházka, Johana, Rolko, Šírl - Kúdela, Opiela (22. Ščuk), Zahustel (87. Kysela), Štohanzl - Chramosta (90. Řezníček), Kulič. Trenér: Koubek.

Plzeň opět zaváhala

Plzeňský kouč Vrba po středečním zápase v Miláně nechal odpočívat beka Rajtorala i záložníka Koláře a zpočátku nic nenasvědčovalo tomu, že by Plzeň měla mít s posledním týmem ligy potíže. Polský brankář ve službách Baníku Pietrzkiewicz byl od začátku v ohni střel domácích hráčů. Nejprve dobře zakročil proti pokusům Pilaře a Petržely, marně se ale už natahoval proti hlavičce Jiráčka, který po trestném kopu Horvátha Plzni zařídil vedení. Hosté pak však vyměnili počáteční bojácnost za agresivní způsob boje, kterým otupili zprvu účinné domácí kombinace. Malcharkův gól z ofsajdu sice ke smůle hostů ještě neplatil, ale Svěrkoš ve 35. minutě přetlačil před brankovou čarou ex-ostravského brankáře Čecha a mohl slavit svůj první letošní gól po návratu do Baníku.

Milan Petržela z Viktorie Plzeň a Martin Lukeš z Baníku Ostrava
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Domácí trenér na konci prvního poločasu vypadal hodně nakvašeně a o přestávce možná svým hráčům vyčinil, protože hned po změně stran Baník uzavřeli na jeho obranné polovině a v každém útoku se hrnuli do zakončení, ale všechny útoky zůstaly bez úspěchu. Plzeňský zmar v samém závěru ještě podtrhl Pilař, jehož pokus skončil na břevně. Plzeňští po zápase smutnili z letošní už páté bodové ztráty, Ostravané slavili nečekaně získaný bod i přesto, že na výhru v lize čekají už třináct zápasů.

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 1:1 (1:1)

Branky: 17. Jiráček - 35. Svěrkoš. Rozhodčí: Franěk - Wilczek, Vyslužil. ŽK: Cverna, Pietrzkiewicz, Lukeš (všichni Ostrava). Diváci: 6 085.

Sestavy:

Plzeň: Čech - Řezník (64. Rajtoral , Čišovský, Bystroň, Limberský - Horváth, Jiráček - Petržela, Ďuriš (58. Kolář), Pilař - Bakoš. Trenér: Vrba.

Ostrava: Pietrzkiewicz - Zawada, Marek (64. Adámik), Vomáčka, Cverna - Kraut, Lukeš, Greguš, Poliaček (87. Vaněk), Malcharek- Svěrkoš (77. Šenkeřík). Trenér: Malura.

Budějovičtí vezou z Hradce první bod zvenku

Trenér českobudějovických fotbalistů František Cipro se sice ani v Hradci Králové nedočkal radosti ze vstřelené branky, ale malou náplastí mu může být skutečnost, že jeho svěřenci vezou z východu Čech první podzimní bod od soupeře. Především v prvním poločase se hrál zoufale nudný fotbal. První střelu na branku poslal až v 35. minutě domácí kapitán Fischer, ale jeho pokus gólman Křížek vyrazil a do bezpečí ho dostali jeho spoluhráči.

Po změně stran se hra mírně zvedla. V domácím dresu přinesl aspoň občasný nápad střídající Černý, ale ani on nezlomil útočnou mizérii. Po centru levého beka Zeleného byl v jasné šanci, z voleje mířil vedle. Hostům zase nepomohlo k brance ani posílení útočné formace. Přesto nakonec mohli vyhrát, protože se dostali ke třem výborným střelám: Ondráška, Hudsona a Pecka však vychytal brankář Lindr. Budějovickým zachráncem se nakonec stal jeho kolega Křížek, jenž deset minut před koncem lapil tvrdou střelu obránce Poděbradského. Trenér Cipro ve třetím utkání ze čtyř na lavičce Dynama uhrál bezgólovou remízu.

FC Hradec Králové - Dynamo České Budějovice 0:0

Rozhodčí: K. Hrubeš - Kordula, Kocián. ŽK: Poděbradský, Malinský, Fukal - Javorek. Diváci: 4 650.

Sestavy:

Hradec: Lindr - Poděbradský, Chleboun, Fukal, Zelený - Malinský (56.  Štěpán), Fischer, Janoušek (83. Gulajev), Rezek (61. Černý) - Klapka - Dvořák. Trenér: Kotal.

Budějovice: Křížek - Novák, Lengyel, Brezinský, Machovec - Javorek, Čirkin - Klesa (83. Hudson), Otepka, Sandro (56. Stráský) - Ondrášek (90. Pecka). Trenér: Cipro.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články