Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Slavia odstartovala debaklem, Sparta skvělým výkonem

Praha - Mistrovská Plzeň načla jaro výhrou na Baníku, i když s problémy. To Sparta si udržela pětibodový náskok na čele a sestřelila Zbrojovku 4:0, Liberec pak přišel o výhru nad Boleslaví až v nastavení. Vstup do jarní části sezony vůbec nevyšel pražské Slavii, která Olomouci podlehla vysoko 1:5. Naopak Dukla porazila v souboji třetího se čtvrtým Teplice a drží se za vedoucím duem SpartaPlzeň. Poslední zůstávají Bohemians Praha 1905, kteří těsně nestačili na Příbram 0:1.

Radost fotbalistů Sparty
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Sparta - Zbrojovka 4:0

Sparta v prvním jarním utkání jasně ukázala, že ji fenomenální forma z podzimu neopustila, naopak. Letenští si na hřišti počínali snad ještě přesvědčivěji než na podzim. Brno k vážné příležitosti pustili až v závěru utkání, sami prokázali obrovskou aktivitu a vypracovali si kromě vstřelených branek minimálně čtyři další stoprocentní příležitosti.

REPORTÁŽ A VIDEA Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/gambrinus-liga/264186-sparta-rozdrtila-zbrojovku-po-skvelem-vykonu-vyhrala-4-0/)

Ostrava - Plzeň 1:2

Plzni zajistil očekávané vítězství její nejlepší kanonýr Tecl, který dal gól i ve čtvrteční Evropské lize proti Šachtaru Doněck. Baník i bez vyloučeného Vengřinka v závěru alespoň snížil zásluhou Svěrkoše, který hrál ligu po zranění poprvé po patnácti měsících. Domácí chtějí podat stížnost na rozhodčího Kocourka, který jim upřel podle nich regulérní gól.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/gambrinus-liga/264049-plzen-zvitezila-na-baniku-kteremu-sudi-neuznali-gol-po-sporne-situaci/)

Liberec - Mladá Boleslav 2:2

Druhý pohárový zástupce Liberec vedl nad Mladou Boleslaví už 2:0 po střelách Pavelky a nové posily Marka Jarolíma. Ale hosté, v jejichž dresu se poprvé vrátil na liberecký trávník Štajner, dokázali vyrovnat. Nejprve David Jarolím, Markův bratranec a syn nového trenéra, snížil a v nastaveném čase Nešpor zachránil remízu.

Josef Šural (vpravo) z Liberce a Jiří Štajner z Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/gambrinus-liga/264091-souboj-jarolimu-nerozhodne-boleslav-vyrovnala-proti-liberci-v-nastaveni/)

Sigma Olomouc - Slavia Praha 5:1

Takový start do ligového jara si pražská Slavia nepředstavovala: na olomouckém Andrově stadionu podlehla domácí Sigmě 1:5 poté, co po první půli prohrávala už 0:4. Slávisty táhla ke dnu především slabá a nekoordinovaná obrana, kterou hráči Olomouce prostupovali až příliš snadno. Po dvou brankách vstřelili Zahradníček s Depetrisem, jednou se prosadil i Pospíšil. Za Slavii pouze snižoval Boudjemaa.

REPORT Z UTKÁNÍ: (//sport/fotbal/263935-slavia-vybouchla-v-olomouci-prohrala-1-5/)

Slovácko - Jablonec 1:0

Úspěšnou jarní premiéru za sebou mají hráči Slovácka, kteří porazili na domácím hřišti Jablonec 1:0. Rozhodla o tom již ve čtvrté minutě branka Jakuba Petra. Hostům nepomohla ani zvýšená aktivita ve druhé půli.

REPORT Z UTKÁNÍ: (//sport/fotbal/263946-slovacko-zacalo-dobre-jablonec-odjizdi-z-moravy-s-prazdnou/)

Příbram - Bohemians Praha 1905 1:0

Příbram zahájila druhou polovinu sezony cennou domácí výhrou 1:0 nad týmem Bohemians Praha 1905, která znamená, že se vzdálily sestupovým pozicím na rozdíl tří bodů. Výhru jim zařídil po individuální akci Jakub Řezníček.

REPORT Z UTKÁNÍ: (//sport/fotbal/263930-pribram-odstartovala-tremi-body-doma-porazila-bohemians/)

Sport
zdroj: ČT4

Znojmo - Jihlava 0:0

Bez branek 0:0 zahájili jarní sezonu hráči Znojma, kteří berou bod za remízu s Jihlavou. Ta prodloužila čekání na venkovní výhru v nejvyšší soutěži už na 20 utkání. Znojmo začalo aktivně, v závěru pak iniciativu převzali hostující hráči.

REPORT Z UTKÁNÍ: (//sport/fotbal/263915-znojmo-se-s-jihlavou-protrapilo-k-bezbrankove-remize/)

Dukla Praha - Teplice 3:1

Hráči pražské Dukly otevřeli jarní část sezony výhrou 3:1 nad Teplicemi a posunuli se nad ně na třetí místo tabulky. Dukla prakticky rozhodla už v první půli, kdy skórovali Jakub Mareš, Zbyněk Pospěch a Marek Hlinka. V druhém poločase pak Teplice už jen snížily po vlastní brance právě Hlinky a jejich série bez vítězství se natáhla už na pět zápasů.

REPORT Z UTKÁNÍ: (//sport/fotbal/263843-dukla-v-uvodnim-zapasu-jara-predcila-teplice-a-je-misto-nich-treti/)

Hlavní zprávy

Nejčtenější články