Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Slavia má první posilu, stal se jí liberecký obránce Coufal

Pražská Slavia představila první letní posilu. Je jí dosavadní liberecký kapitán Vladimír Coufal. Pětadvacetiletý reprezentační bek podepsal s klubem smlouvu na tři roky.

Vladimír Coufal
zdroj: ČTK autor: David Šváb

"Je to něco úžasného, skvělý pocit. To, že jsem ve Slavii, pro mě hrozně moc znamená. Je to klub s největší tradicí v České republice a jsem rád, že mohu být jeho součástí a psát jeho historii," uvedl Coufal.

"Hrozně bych sem po roce chtěl vrátit titul a rád bych si zahrál Ligu mistrů. Mnohokrát jsem tu hrál jako soupeř, v Edenu byla vždycky fantastická atmosféra, na to se moc těším," doplnil dosavadní liberecký kapitán.

Coufal je odchovancem ostravského Baníku, do dospělého fotbalu naskočil v Hlučíně. Poté působil v Opavě a od léta 2012 v Liberci. Za Slovan odehrál v lize 118 utkání a vstřelil tři branky. Jeho nejslavnějším gólem je trefa z Evropské ligy z roku 2015 v Marseille, kterou rozhodl o senzační výhře Liberce 1:0. Za reprezentační A-tým má Coufal na kontě dva starty.

Ze společného působení v Liberci se dobře zná s Jindřichem Trpišovským. "Povedlo se nám získat hráče, který hrál za poslední čtyři roky třikrát základní skupinu Evropské ligy. Prošel těžkými zápasy v Evropě proti silným soupeřům. Je to dobře vybavený krajní hráč a jsem rád, že se nám o něj povedlo před náročným podzimem rozšířit náš kádr," uvedl Trpišovský.

"Vláďa je dříč, který hraje na hranici sebeobětování se pro tým a klub, a věřím, že těmito atributy si získá přízeň fanoušků. Je to kluk, který je schopný umřít na hřišti pro mužstvo," dodal Trpišovský.

O Coufala se zajímala i Sparta. "Sparta mě kontaktovala asi zhruba měsíc před koncem ligy, byl jsem s nimi na jednání. Ale jak se psalo, že si se mnou Sparta podala ruku, že vše klaplo a domluvili jsme se, tak to vůbec není pravda. Ruku jsme si podali, když jsme se vítali a loučili, to je tak všechno," uvedl Coufal.

"Je pravda, že měsíc před koncem ligy se mnou byla v kontaktu jen Sparta, jedinou oficiální nabídku jsem měl od nich. Slavia řešila jiné problémy. Nakonec se však rychle vyřešily a do hry vstoupila i ona. Už mě chtěla v minulosti dvakrát, a když přišla nabídka znovu, nebylo co řešit a nerozmýšlel jsem se," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články