Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Slavia je podle médií blízko megapřestupu. Trézéguet ale údajně obchod pozdržel

Slavia by v blízkých hodinách mohla udělat přestup, který v českém prostředí nemá obdoby. Podle tureckých médií Pražané vyhráli přetahovanou o egyptského reprezentanta Mahmúda Hasana, který hraje za Kasimpasu pod přezdívkou Trézéguet. Cena by se měla pohybovat kolem 5,9 milionu eur. Obchod se však údajně kvůli hráči protahuje.

Trézéguet v dresu Egypta
zdroj: Reuters autor: Jason Cairnduff

Televize Aspor a server Kralspor dokonce informovaly o tom, že Hasan odjel na zdravotní prohlídku do Prahy, kde podepíše smlouvu na čtyři roky. Podle egyptského serveru kingfut.com se však hráč rozhodl přestup pozdržet.

Ani jeden z klubů dohodu zatím oficiálně nepotvrdil. Server futbalarena.com však cituje viceprezidenta Kasimpasy Hasana Hilmiho Öksüze, podle něhož "Slavia v dopise potvrdila, že zaplatí 5 milionů eur, a hráč odjel na zdravotní prohlídku".

O třiadvacetiletého Hasana v poslední době silně usiloval přední turecký klub Galatasaray Istanbul. Účastník mistrovství světa v Rusku se ale nakonec údajně rozhodl pro Slavii.

Podle serveru kingfut.com se však Hasan rozhodl zatím přestup do Slavie odložit. "Stále jsem hráčem Kasimpasy. Nejsem si jistý, zda odejdu, nebo zůstanu. Nechávám otevřené všechny možnosti," citoval server Hasana.

Odchovanec káhirského celku Al Ahlí zamířil v roce 2015 do Anderlechtu Brusel nejprve na hostování a následně na přestup. V Belgii si zahrál i na hostování v Mouscronu. V uplynulé sezoně hostoval v Kasimpase, kde v 29 zápasech nastřílel 14 branek. Turecký celek s ním byl natolik spokojený, že uplatnil opci ve výši dva miliony eur.

Z Hasana se stala i důležitá postava egyptské reprezentace, za kterou odehrál 29 zápasů a dal dva góly. V základní sestavě nastoupil i ve všech třech zápasech na mistrovství světa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články