Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Slavia a Sparta se ohradily proti průzkumu NSA, neměl by sloužit jako podklad pro dotace

Proti kontroverznímu průzkumu Národní sportovní agentury (NSA), podle něhož fotbal co do sledovanosti a provozování výrazně zaostal za ostatními sporty, ostře vystoupily i Slavia a Sparta. Oba pražští rivalové se ve společném prohlášení ohradili také proti tomu, aby výzkum sloužil jako jedno z kritérií pro rozdělování státních dotací. Oba kluby jsou připraveny přispět na profesionálně provedený průzkum.

NSA zveřejnila v úterý průzkum o atraktivitě sportů. Z pohledu divácké sledovanosti se podle něj fotbal umístil až na osmém místě a v atraktivitě pro samotné provozování byl dokonce až sedmnáctý.

Proti průzkumu se už v minulých dnech ohradili šéfové Fotbalové asociace ČR a Ligové fotbalové asociace, které v Česku řídí profesionální soutěže. Teď se přidaly i dva nejslavnější kluby tuzemské ligy.

"Slavia a Sparta se důrazně ohrazují proti tomu, aby byl sportovní výzkum provedený Ondřejem Špačkem a prezentovaný Národní sportovní agenturou použit jako podkladový materiál pro stanovení klíče pro rozdělování miliard korun ze státních dotací pro sport. Renomované průzkumné agentury výzkum označily za velmi problematický a neodborně zpracovaný, počínaje dotazníkem a konče jeho interpretací. Takto neprofesionálně provedený průzkum nelze jako kritérium dotace v žádném případě akceptovat," uvedly pražské kluby ve společném prohlášení.

"Pokud NSA chce marketingové průzkumy veřejného mínění při rozdělování státních dotací zohledňovat, což považujeme za velmi diskutabilní, navrhujeme, aby nový průzkum oblíbenosti a atraktivity sportů v ČR zpracovala minimálně jedna renomovaná mezinárodní agentura. Navíc s podmínkou, že o účelnosti a zaměření takového výzkumu bude vedena diskuse se zástupci sportovních svazů. Jsme připraveni se na nákladech profesionálně provedeného výzkumu finančně podílet," dodaly Slavia, lídr ligové tabulky, a aktuálně třetí Sparta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články