Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Škoda si gólově výjimečnou sezonu cení, něco jí však i chybělo

Praha - Útočník fotbalové Slavie Milan Škoda pogratuloval svému konkurentovi Davidu Lafatovi k vítězství v souboji o nejlepšího kanonýra sezony. Autor devatenácti ligových branek si gólově nejvydařenějšího ročníku kariéry cení, ale připustil, že ztráta titulu krále střelců v posledním kole je zklamáním.

Útočník Slavie Milan Škoda
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Škoda vyšel naprázdno při domácí porážce Slavie 1:3 se Slováckem, sparťan Lafata se naopak proti Bohemians 1905 (1:1) trefil a právě o gól se svému sokovi vzdálil. "Mě to teďka nějak netrápí, teď mě trápí, že jsme prohráli 1:3. Později mě to ale asi mrzet bude," připustil Škoda po zápase.

Proti Slovácku vyloženou příležitost neměl. "Do šance jsem se moc nedostal, spíš je to asi moje chyba, že jsem si nevybral lepší prostor. Nějaký tlak jsme si možná vytvořili, ale gól jsme nedali. Celkově jsem rád, že jsem tolik gólů dal, ale něco tomu chybí," přiznal zklamání devětadvacetiletý útočník.

Nejblíže ohrožení branky byl v úvodu druhého poločasu, když spolu s Levanem Kenijou postupovali na jednoho obránce, gruzínský spoluhráč mu ale nepřihrál. "Řval jsem na něj, protože jsem myslel, že mi to dá. Udělal to po svém, škoda že to alespoň neskončilo gólem," řekl Škoda.

Podle trenéra Slavie Miroslava Beránka možná Škodovi uškodila snaha skórovat. "Cítil jsem na něm, že je nervóznější než kdy jindy. Byli jsme málo konstruktivní, on je takový, že potřebuje míče do vápna, a my jsme mu je tam nedali," uvedl Beránek.

Škoda byl zřejmě nejvýraznějším pozitivem pražského klubu, který nepříliš vydařený ligový ročník zakončil na jedenáctém místě tabulky. "Sezonu jsme měli dobře rozjetou, pokazili jsme si ji sami. Na jaře i na podzim jsme vždy měli dost porážek za sebou, vůbec se nám nedařilo ustálit nějakou sestavu," hledal příčiny bývalý hráč Bohemians 1905.

Po střelecky výjimečném ročníku se už hovoří o nabídkách z české ligy i zahraničí, slávistický střelec však nechtěl o svém budoucnosti spekulovat. "Já momentálně nevím, nic jsem neřešil, vím jen to, co se píše v novinách, jinak nevím nic," dodal Škoda.

Kouč Beránek nechtěl spekulovat, zda zůstane na lavičce Slavie

Trenér Miroslav Beránek nechtěl bezprostředně po skončení ligové sezony spekulovat o tom, zda setrvá na lavičce fotbalistů Slavie. S pražským celkem má smlouvu ještě na dva ročníky a nerad by odcházel již po prvním roce plánované tříleté přestavby kádru a klubu.

"Majitel má právo si rozhodnout, jak bude chtít on. Já už jsem říkal, že od rozdělané práce nerad odcházím, z boje neutíkám. Myslím si, že se nám tady leccos povedlo a je na co navázat," uvedl Beránek na tiskové konferenci po domácí porážce se Slováckem 1:3.

Připustil, že sezona skončila hůř, než bylo v plánu. Slavia obsadila v lize jedenácté místo. "Určitě jsme měli jiné představy. Měli jsme na podzim i na jaře pasáže, kdy jsme prohráli pět zápasů za sebou, což by se nám stávat nemělo. Když jsme se bavili před sezonou, říkali jsme, že chceme tým stabilizovat, vytvořit zdravé jádro, to se nám podařilo, ale výsledky mohly být lepší," uvedl.

Podle slávistického tiskového mluvčího Jiřího Vrby by mělo být o Beránkově budoucnosti jasno během čtrnácti dnů. "Teď nadchází čas zpracování nějakých analýz. Předpokládám, že představenstvo by se mělo sejít někdy v průběhu dvou týdnů, od 8. června dál, budeme vás určitě informovat," řekl Vrba.

Duel se Slováckem rozhodla podle Beránka produktivita hostů. "Soupeř nás trestal, v podstatě každá jeho střela na branku byl gól. Všichni jsme chtěli vyhrát, skončili bychom výše, takhle jsme jedenáctí. Sezona končí zklamáním," řekl.

"V podstatě z první akce dal soupeř hezký gól hlavou, my jsme svoje příležitosti nevyužili, naše centry většinou končily na prvním hráči. Na začátku druhého poločasu jsme se dostali do tlaku, dali jsme do hry útočníky, byli jsme na můj vkus nervózní," uvedl Beránek, podle něhož nejlepšího střelce týmu Milana Škodu svazoval boj o titul krále střelců.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články