Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Sionko skončil v Kodani a jedná se Spartou

Kodaň - Fotbalový reprezentant Libor Sionko ukončil své působení v FC Kodaň. S vedením dánského klubu se domluvil na okamžitém rozvázání smlouvy, která byla platná až do léta 2011. Záložník, který 1. února oslaví třiatřicáté narozeniny, se chystá na návrat do vlasti. Ve čtvrtek má Sionko jednat na pražské Letné o návratu do Sparty, v které působil v letech 1999 až 2004.

"Měli jsme dobré úmysly, když jsme před rokem s Liborem smlouvu prodlužovali. Není ale žádným tajemstvím, že v loňském roce toho příliš nenahrál, což bylo samozřejmě zklamání pro obě strany. Libor má silnou touhu ukončit své zahraniční angažmá a vrátit se do České republiky," vysvětlil hlavní důvody očekávaného rozchodu sportovní ředitel Carsten V. Jensen a popřál českému fotbalistovi hodně štěstí.

Jsou i jiné nabídky, ale sparťanská je nejlepší, tvrdí Zíka

Další Sionkova kariéra bude s největší pravděpodobností spojena se Spartou. "Ve čtvrtek máme domluvenou schůzku s Liborem i jeho agentem na Letné, o jeho působení máme velký zájem," řekl sparťanský personální ředitel Jakub Otava, který vyjednává v Rakousku o přestupu chorvatského beka Manuela Pamiče, jenž v Praze rok hostoval ze Salcburku.

Hráčův manažer Pavel Zíka potvrdil, že Sionko by se měl vrátit do české ligy a podepsat ve Spartě víceletou smlouvu. "Vše je předjednané a dojednané. Měli jsme i jiné nabídky, ale sparťanská byla nejlepší," reagoval na informace z Dánska Zíka.

Sionko zažil ve Spartě nejlepší časy

Sionko loni získal v Dánsku double. Pro odchovance ostravského fotbalu to nebyl první mistrovský titul. Šampionem země byl opakovaně už během svého působení ve Spartě, další triumfy přidal v dresu GAK Štýrský Hradec a Austrie Vídeň, později působil také v Glasgow Rangers. 

Sionko se tak vrátí do klubu, v němž prožil v letech 1999-2004 hodně úspěchů včetně opakovaných postupů v Lize mistrů. Rád by se vrátil do reprezentace, za kterou má na kontě 39 utkání a vstřelil devět branek. V české nejvyšší soutěži odehrál 141 utkání a dal 36 gólů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články