Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Sima: Sparta je velký český tým. Očekávám ale naše vítězství

Abdallah Sima už několik sezon hraje v zahraničí, na český fotbal má ale dobré vzpomínky. Nyní s ním přijde znovu do blízkého kontaktu, neboť v dresu skotských Rangers změří síly se Spartou. P

Abdallah Sima (vpravo)
zdroj: Reuters

"Sparta je velký tým v Česku, budeme muset hrát na stejné úrovni jako proti Hibernian. Očekávám ale, že vyhrajeme," uvedl Sima po ligové výhře 4:0 nad Hibernian, k níž přispěl dvěma trefami. "Znám Spartu velmi dobře ze svého působení v Česku, bude to těžký zápas. S ohledem na naši kvalitu si ale myslím, že je u nich doma můžeme porazit. Věřím v to," prohlásil.

Svého soupeře poznal během angažmá ve Slavii. Na Letnou má dobré vzpomínky, jelikož v prosinci 2020 tam dvěma góly rozhodl v derby o výhře 3:0. "Už dva roky v Praze nejsem, ale na své působení tam mám spoustu hezkých vzpomínek. Hrál jsem za Slavii, takže mě sparťanští fanoušci nebudou mít rádi. Mám ale radost, že se tam vracím v dresu Rangers, a udělám všechno pro to, abychom vyhráli," řekl Sima.

V létě 2021 přestoupil ze Slavie do Brightonu. Ihned po příchodu do Anglie odešel hostovat do druholigového Stoke, i kvůli sérii zranění se však neprosadil. V minulé sezoně hostoval ve francouzském Angers a letos v létě odešel na roční hostování do Rangers.

V jejich dresu skóroval v pěti soutěžních zápasech po sobě, v úvodním utkání hlavní fáze Evropské ligy proti Betisu Sevilla dokonce brankou rozhodl o triumfu 1:0. Následně ale Rangers prohráli na hřišti kyperského Arisu Limassol 1:2, všechny týmy ve "sparťanské" skupině tak mají po třech bodech.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články