Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MOL Liga 2023/2024

Šilhavý ke kritice nároďáku: Naše práce jde pořád nahoru. Chce se sejít s Fouskem

Trenér Jaroslav Šilhavý, který kvůli covidu nemohl vést českou reprezentaci v přátelském utkání s Kuvajtem a kvalifikaci mistrovství světa proti Estonsku, se poprvé v rozhovoru pro ČT sport vyjádřil k závěru skupiny. O výkonech týmu i své pozici před klíčovými boji o šampionát v Kataru si chce promluvit s předsedou Fotbalové asociace ČR Petrem Fouskem.

Jaroslav Šilhavý
zdroj: AP autor: Attila Kisbenedek

Šilhavý vnímá kritiku výkonů, zároveň si ale nemyslí, že by o jeho setrvání u národního týmu měl rozhodnout pouze výsledek kvalifikačního play-off o mistrovství světa.

"Trochu mě mrzí, že práce, kterou jsme tu udělali za tři roky, jde pořád nahoru, a teď bude naše setrvání záležet na tom, jestli postoupíme nebo ne," řekl Šilhavý v pořadu Dohráno Plus.

"Nevím, jestli to je ideální. Budu rád určitě, abychom si sedli a řekli, jaký je vůbec stav věci," dodal směrem k budoucí schůzce s šéfem českého fotbalu Fouskem.

Český fotbal by měl vědět, jakou chce jít cestou, vyhodnotit si naši práci a klidně může padnout ano ne, ale mělo by se to dělat v hlubším kontextu a nevycházet jednorázově z jednoho zápasu," myslí si asistent Jiří Chytrý. 

"Za mě asi ideální v této situaci je, aby se to rozseklo ještě před baráží," doplnil kouč, který za nemocného Šilhavého v utkáních zaskakoval, na ČT sport.

Chytrý už se dříve navíc vyjádřil v tom smyslu, že ačkoli Češi skončili v kvalifikační skupině o postup na MS až třetí za vítěznou Belgií a druhým Walesem, nepovažuje to za neúspěch. Play-off čeká české fotbalisty v březnu. Utkání odvysílá živě ČT sport a web ctsport.cz.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články