Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sevilla před cestou do Liberce remizovala ve Valladolidu

Madrid –  Fotbalisté Sevilly, které ve čtvrtek čeká duel základní skupiny Evropské ligy v Liberci, ztratili v posledních deseti minutách dvougólové vedení nad Valladolidem a v devátém kole španělské ligy uhráli remízu 2:2. Elche zdolalo Betis Sevilla 2:1 a po čtyřiceti letech v soutěži naplno bodovalo třikrát v řadě. Ještě o zápas delší sérii má Getafe, které díky výhře 2:0 nad Granadou vyrovnalo klubový rekord v počtu vítězství za sebou.

Zápas Osasuna-Barcelona
zdroj: ČTK/EFE/ autor: Jesus Diges

Sevilla získala náskok už ve druhé minutě, kdy středopolař Vitolo zpracoval na hranici pokutového území míč pro útočníka Carlose Baccu a ten uspěl se střelou na zadní tyč. Druhý gól přidali svěřenci kouče Unaie Emeryho po dalším pokusu z větší vzdálenosti z kopačky Alberta Morena.

Slibné vedení ale v první venkovní vítězství v sezoně Sevilla neproměnila. V 81. minutě snížil hlavou Manucho a tři minutu nato zakroutil parádně přímý kop do branky Patrick Ebert.

Elche i Getafe natáhly vítězné šňůry

Elche nastartovalo svou sérii na konci září výhrou 1:0 nad Celtou Vigo, která byla jeho premiérovou v první lize od února 1989. V následujícím kole přišla výhra nad Espaňolem Barcelona a dále klub z jihovýchodu Španělska znovu nezaváhal.

Ve 29. minutě ho poslal do vedení Manu del Moral a hned o pět minut později zvýšil náskok Fidel. Betis ještě před přestávkou kontroval díky Jorgemu Molinovi a po přísném vyloučení Dominga Cismy hrál prakticky celý druhý poločas proti deseti, vyrovnat ale nedokázal.

Getafe pomohl k výhře nevydařený výkon obránců Granady. Už během třiceti minut stihl dostat dvě žluté karty Pape Diakhaté, těsně po pauze pak otevřel skóre jeho kolega ze stoperské dvojice Jeison Murillo vlastním gólem. O druhou branku madridského týmu se postaral Pedro León.

Barca nedala ani gól, Real vyhrál

Ani návrat Carlese Puyola a Lionela Messiho, který odehrál po zranění kolene půl hodiny, nepomohl Barceloně k tomu, aby uspěla na hřišti Osasuny a po remíze 0:0 poprvé v sezoně ztratila body. O první body v sezoně přišlo i Atlético Madrid, které prohrálo na hřišti Espaňolu Barcelona 0:1. Tři body naopak vydřel Real Madrid, který doma porazil Malágu 2:0 a na obhájce titulu ztrácí na třetím místě tři body.

Barca nedokázala poprvé po 64 zápasech vstřelit v domácí ligové soutěži gól. Nepomohl jí ani Messiho příchod na hřiště v 68. minutě. Nejlepší fotbalista světa nastoupil po jednozápasové pauze zaviněné zraněním stehenního svalu.

Zápas Espaňolu s Atléticem rozhodla 54. minuta, kdy skončil míč v síti hostů po centru z levé strany. Gól byl označen jako vlastní a připsán brankáři Thibautu Courtoiseovi.

Real poslal do vedení první ligovou brankou v sezoně Argentinec Ángel Di María. Nejdražší hráč světa Gareth Bale se dostal na hřiště čtvrt hodiny před koncem a velkou měrou se podílel na zvýšení. Po Wellingtonově faulu na velšského reprezentanta se kopala penalta, kterou v první minutě nastavení proměnil Cristiano Ronaldo a stvrdil výhru svou osmou trefou v sezoně. Málaga prohrála podruhé v řadě.

Španělská fotbalová liga - 9. kolo:

Real Madrid - Málaga 2:0 (46. Di María, 90.+1 Ronaldo z pen.), Valencie - San Sebastian 1:2 (90.+4 Pabon - 41. Griezmann, 59. Pardo), Pamplona - FC Barcelona 0:0, Espaňol Barcelona - Atlético Madrid 1:0 (54. vlastní Courtois), Granada - Getafe 0:2 (47. vlastní Murillo, 55. León), Almería - Vallecano 0:1 (78. Gálvez), Betis Sevilla - Elche 1:2 (41. Molina - 29. Del Moral, 34. Fidel),  Valladolid - FC Sevilla 2:2 (81. Manucho, 84. Ebert - 2. Bacca, 31. Moreno).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články