Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sevilla opět ztratila a Real jde do trháku, Atlético s Cádizem nezaváhalo

Roli favoritů neustáli. Fotbalisté FC Sevilla remizovali na stadionu nováčka Vallecana 1:1 a po 28. kole ztrácejí na vedoucí Real Madrid už deset bodů. "Bílý balet" vyhrál na hřišti nováčka Mallorky 3:0. Barcelona si doma poradila hladce 4:0 s Pamplonou a vrátila se na třetí příčku o pět bodů za Sevillu, na kterou má zápas k dobru. Atlético Madrid přehrálo zachraňující se Cádiz 2:1 a uspělo počtvrté v řadě.

Utkání Vallecano - Sevilla
zdroj: ZUMA autor: Oscar J. Barroso

Real v duelu s Mallorcou vstřelil všechny branky po změně stran. Nejprve se trefil Vinícius Júnior a po něm dvakrát Benzema, z toho poprvé z penalty. Francouzský reprezentant je s 22 trefami nejlepší střelcem soutěže.

"Bílý balet" bodoval v La lize poosmé za sebou a počtvrté v řadě zvítězil. Mallorca prohrála páté kolo po sobě a zůstala šestnáctá.

Sevilla prohrávala od 46. minuty, kdy se po více než dvou letech trefil v La Lize záložník Bebé. Vyrovnání obstaral v 63. minutě Thomas Delaney. Vallecano bodovalo po šesti zápasech a je třinácté. Favorizovaní hosté sice protáhli sérii ligové neporazitelnosti na čtrnáct střetnutí, zároveň ale šestkrát z posledních osmi duelů pouze remizovali.

Barcelona v prvním vzájemném duelu s Pamplonou jen remizovala, tentokrát ale překvapení nedopustila. Domácí rozhodli třemi góly v úvodní půlhodině, kdy se z penalty chytrým zakončením pod padajícím brankářem prosadil Torres a třetí gól přidal Aubameyang. Po změně stran se prosadil ještě střídající Puig.

"Katalánci" se vítězně naladili nejen na čtvrteční odvetu osmifinále Evropské ligy na hřišti Galatasaraye, ale i na očekávané El Clásico proti Realu, které je na programu za týden.

Utkání Betis Sevilla - Bilbao rozhodl ve 20. minutě hlavou Iglesias. Španělský útočník dal 15. soutěžní branku v sezoně a se spoluhráčem Juanmim (16 gólů) jsou druhým nejproduktivnějším ofenzivním duem španělské ligy.

Atlético spasil De Paul

Domácí se dostali do vedení už ve 3. minutě a ke gólu jim výrazně pomohl soupeřův brankář Ledesma, který rozehrál míč přímo na nohu Joaa Félixe. Konec první půle se však Atléticu nepodařil - stoper Reinildo nejprve až po přezkoumání videa unikl červené kartě za faul a v poslední minutě Negredo hlavou vyrovnal.

Osmnáctý Cádiz, remízový král španělské soutěže, neprohrál čtyřikrát za sebou, ale nerozhodný stav tentokrát dokázal udržet jen do 68. minuty. Ledesma totiž vyrazil Correovu střelu jen před sebe a Rodrigo De Paul poslal míč do sítě.

Vyrovnat mohl krátce nato Hernández, na brankové čáře nicméně jeho hlavičku zastavil domácí zadák Giménez. Po červené kartě pro střídajícího Serrana dohrávalo Atlético v deseti, těsnou výhru přesto udrželo.

Španělská fotbalová liga - 28. kolo:

Atlético - Cádiz 2:1 (3. Joao Félix, 68. De Paul - 45. Negredo), Levante - Espaňol 1:1 (80. Gomez - 50. Puado), Granada - Elche 0:1 (11. Fidel), Villarreal - Vigo 1:0 (64. Parejo), Getafe - Valencie 0:0Vallecano - FC Sevilla 1:1 (46. Bebé - 63. Delaney), Betis - Bilbao 1:0 (20. Iglesias), San Sebastian - Alavés 1:0 (70. Zubimendi), FC Barcelona - Pamplona 4:0 (14. z pen. a 21. Torres, 27. Aubameyang, 75. Puig), Mallorca - Real Madrid 0:3 (76. z pen. a 82. Benzema, 55. Vinícius Júnior).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články