Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Série Interu i AC Milán jsou minulostí, ze San Sira si veze vítězství Juventus

První porážku v sezoně kouše vedoucí tým italské nejvyšší soutěže AC Milán. Na domácím stadionu totiž nestačil mistrovskému Juventusu po výsledku 1:3. Druhý Inter po sedmi vítězstvích v řadě našel přemožitele v Janově, kde podlehl Sampdorii 1:2. Domácí tým vedl jako kapitán Jakub Jankto. Klopýtl i další favorit Neapol, jež doma senzačně padla se Speziou 1:2. Naopak AS Řím vyhrál 3:1 v Crotone a Bergamo doma hladce zdolalo Parmu 3:0.

Jakub Jankto (vlevo) a Antonio Candreva ze Sampdorie oslavují gól
zdroj: AP autor: Tano Pecoraro

Ve šlágru měl na San Siru od začátku navrch turínský obhájce titulu. Povedený večer prožil především Federico Chiesa, který tentokrát zastínil nejlepšího střelce Serie A Cristiana Ronalda a zaznamenal první dvě branky "Staré dámy". Mezitím srovnal na konci poločasu Calabria. Triumf Juventusu pojistil v 76. minutě střídající McKennie.

Milánští, kteří stále postrádají zraněného nejlepšího týmového střelce Zlatana Ibrahimovice, prohráli v Serii A po 27 zápasech a poprvé od března. Na prvním místě však mají i nadále jednobodový náskok na Inter. Čtvrtý Juventus se přiblížil na rozdíl sedmi bodů, navíc má k dobru jeden zápas.

Favorizovaný Inter měl ve 12. minutě příležitost ujmout se vedení, ale Sánchez penaltu neproměnil. Na druhé straně se naopak s pokutovým kopem vypořádal lépe bývalý hráč hostů Candreva a ve 38. minutě zvýšil Keita. Ve druhém poločase dokázal Inter pouze snížit gólem De Vrije a v Serii A prohrál poprvé od říjnového derby s AC Milán. Jankto netradičně nastoupil jako kapitán Sampdorie a odehrál 75 minut.

K Interu se na rozdíl tří bodů přiblížil AS Řím, který i bez kanonýra Džeka v základní sestavě zvítězil na půdě posledního Crotone a potřetí za sebou bodoval naplno. Tým z italské metropole rozhodl třemi góly ještě před přestávkou, dvakrát se trefil Mayoral a zejména jeho druhá branka byla výstavní.

Je nám líto, video expirovalo.
Juventus zdolal AC Milán a připravil mu první porážku

Špatnou formu z posledních týdnů potvrdila Neapol. Svěřenci trenéra Gattusa doma prohráli se zachraňující se Speziou 1:2 a ztratili body počtvrté z posledních pěti kol.

Favorita přitom poslal do vedení v 58. minutě střídající Petagna, ale za 10 minut po velmi sporné penaltě srovnal Nzola a obrat dokonal v 82. minutě dorážkou Pobega. V té chvíli už hosté hráli bez vyloučeného Ismajliho. Spezia zvítězila v Neapoli poprvé od roku 1949, naplno bodovala poprvé od začátku listopadu a poskočila na šestnácté místo.

Bergamo potvrdilo výhrou nad Parmou stoupající formu a po slabším období v průběhu podzimu bodovalo v lize pošesté za sebou. Na třetí AS ztrácí aktuálně pět bodů a má utkání k dobru. Naopak Parma počtvrté za sebou prohrála a propadla se k sestupovým příčkám.

Na čtvrté místo se v neúplné tabulce posunulo překvapení ze Sassuola poté, co gólem v 83. minutě udolalo 2:1 předposlední FC Janov.

Další český reprezentant Antonín Barák byl u nerozhodného výsledku Verony 1:1 v Turíně. Kreativní záložník odehrál po odpykání disciplinárního trestu druhý zápas a do statistik se zapsal žlutou kartou.

Italská fotbalová liga - 16. kolo:

Cagliari - Benevento 1:2 (20. Joao Pedro - 41. Sau, 44. Tuia), Bergamo - Parma 3:0 (15. Muriel, 49. Zapata, 61. Gosens), Boloňa - Udine 2:2 (19. Tomijasu, 40. Svanberg - 34. Pereyra, 90.+2 Arslan), Crotone - AS Řím 1:3 (71. Golemovič - 8. a 29. Mayoral, 35. Mchitarjan z pen.), FC Turín - Hellas Verona 1:1 (84. Bremer - 67. Dimarco), Lazio Řím - Fiorentina 2:1 (6. Caicedo, 75. Immobile - 88. Vlahovič z pen.), Sampdoria Janov - Inter Milán 2:1 (23. Candreva z pen., 38. Keita - 65. De Vrij), Sassuolo - FC Janov 2:1 (52. Boga, 83. Raspadori - 64. Šomurodov), AC Milán - Juventus Turín 1:3 (41. Calabria - 18. a 62. Chiesa, 76. McKennie).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články