Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Série Argentiny bez porážky pokračuje. Proti Jamajce zazářil Messi

Naskočil sice až jako střídající hráč, ale byl to právě hvězdný Lionel Messi, kdo se stal hlavní postavou přípravného duelu Argentiny s Jamajkou. Jeho dvě trefy zajistily favoritovi výhru 3:0. Svěřenci trenéra Lionela Scaloniho prodloužili svou sérii bez porážku už na 35 zápasů. Naposledy prohráli v roce 2019 v semifinále Copy América s Brazílií.

Lionel Messi z Argentiny se raduje z gólu
zdroj: REUTERS/USA TODAY SPORTS

Messi dal dva góly už v pátečním přípravném utkání proti Hondurasu. Před zápasem proti Jamajce v americkém Harrisonu trápila pětatřicetiletou hvězdu Paris St. Germain viróza a do hry bývalý nejlepší fotbalista světa naskočil až v 56. minutě.

Argentinci vedli od 13. minuty zásluhou Álvareze a Messi v 87. minutě zvýšil na 2:0 střelou zpoza vápna. Vzápětí k němu přiběhl polonahý fanoušek s tužkou a hráč se mu stihl podepsat na záda, než ochranka diváka srazila k zemi a odtáhla. Chvíli nato Messi zpečetil výhru gólem z přímého kopu.

V národním týmu to bylo jeho jubilejní 100. vítězství ve 164. utkání. Svou bilanci v reprezentaci Messi vylepšil už na 90 branek. V historické tabulce střelců se posunul na třetí místo, před ním jsou jen Portugalec Cristiano Ronaldo (117) a Íránec Alí Daeí (109).

Argentince čeká na MS v Kataru ve skupině Saúdská Arábie, Mexiko a Polsko. Trenér Scaloni, který vede mužstvo od roku 2018, zůstane ve funkci i do dalšího světového šampionátu v roce 2026. Po úterním zápase to oznámil šéf argentinského fotbalu Chiqui Tapia.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články