Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Sedmnáctka je ve hře o postup, porazila Nový Zéland 1:0

Torreón (Mexiko) – Čeští fotbaloví reprezentanti do sedmnácti let se dnes ve svém druhém zápase na mistrovství světa v Mexiku dočkali premiérové výhry. Po úvodní porážce od USA dnes porazili Nový Zéland 1:0 brankou sparťanského útočníka Lukáše Juliše, když především v první půli soupeře jasně přehrávali. Výhrou se tak čeští mladíci rázem vrátili do boje o postup.

Čeští fotbalisté do 17 let se na mistrovství světa v Mexiku dočkali premiérového vítězství a to 1:0 nad Novým Zélandem. Výhrou se také zároveň vrátili do boje o postup. Vše však zkomplikoval výsledek druhého utkání skupiny D, v němž Uzbekistán překvapivě zdolal USA 2:1 po gólech Davlatova a Machstalijeva z penalty. Všechny čtyři celky ve skupině tak mají po třech bodech a Češi nejhorší skóre. K jistotě postupu tak potřebují v závěrečném utkání v noci ze soboty na neděli zdolat Uzbekistán.

Záznam utkání Česko - Nový Zéland sledujte zde.

K tomu by měl vést výkon, jaký svěřenci trenéra Josefa Csaplára předváděli dnes v první půli proti Novému Zélandu. Soupeře zaplavovali vlnou útoků, ovšem potýkali se s nepřesnou koncovkou. Mířidla si srovnal jen Juliš, který v 28. minutě parádně napřáhl z 20 metrů a poslal míč do šibenice. Po změně stran však Češi polevili a málem na to doplatili. Soupeř si vypracoval čtyři velké šance, ale brankář Lukáš Zima potvrdil svou pověst a předvedl čtyři velmi dobré zákroky, kterými udržel vítězství.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články