Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Schick vystřelil Lipsku remízu, Bayernu pokazili kanonádu vlastní fanoušci

Český útočník Patrik Schick vstřelil sedmou branku v německé fotbalové lize. Ve 24. kole zařídil Lipsku v utkání proti Leverkusenu bod za remízu 1:1. Bayern si na hřišti Hoffenheimu připsal nejvyšší výhru v tomto ročníku. Domácím nastříleli Mnichované šest branek, ale kvůli jejich fanouškům byl zápas na 20 minut přerušen. Hertha odvrátila debakl.

Patrik Schick se raduje z gólu
zdroj: ČTK/DPA autor: Robert Michael

Skóre otevřel v 29. minutě po náběhu z druhé vlny Leon Bailey, domácí ale okamžitě vyrovnali. Schick se prosadil stejně jako při posledním gólu proti Brémám hlavou po standardní situaci. Přesným centrem ho našel Christopher Nkunku, který si připsal 12. asistenci ve 22. bundesligovém zápase v kariéře.

Lipsko tak ztrácí ze druhého místa na vedoucí Bayern Mnichov tři body. Leverkusen přišel o šestizápasovou vítěznou sérii a v tabulce je na pátém místě. Český reprezentant odehrál 82 minut, než ho vystřídal Hannes Wolf.

Je nám líto, video expirovalo.
Schick zařídil Lipsku bod v duelu proti Leverkusenu

Gólové hody Bayernu přerušili fanoušci

Příznivci Bayernu za stavu 6:0 pro jejich tým vytáhli na tribuně urážlivý transparent namířený proti majiteli Hoffenheimu a miliardáři Dietmaru Hoppovi.

Hráči i funkcionáři Bayernu se jim to marně snažili rozmluvit. Rozhodčí utkání v 77. minutě na dvacet minut přerušil, v dohrávce se pak už nic významného nestalo.

Samotný průběh zápasu byl méně dramatický. Domácí obrana, v níž podruhé za sebou chyběl Pavel Kadeřábek, nestíhala. Bayern vedl již po 15 minutách 3:0. Mezi střelce se zapsal také teprve osmnáctiletý Nizozemec Joshua Zirkzee.

Je nám líto, video expirovalo.
Fanoušci Bayernu urazili bosse Hoffenheimu. Hráči na protest závěr duelu vypustili

Svým třetím gólem ve čtvrtém ligovém zápase nahradil nejlepšího střelce bundesligy Poláka Lewandowského, který si ze zápasu s Chelsea přivezl zranění holeně. Další dva góly vítězů vstřelil Brazilec Coutinho.

Na vítězné vlně je Dortmund

Fotbalisté Dortmundu vyhráli již počtvrté za sebou. Tentokrát si poradili s Freiburgem 1:0. Jediný gól zápasu dal jejich nejlepší střelec Angličan Jaden Sancho po Hazardově přihrávce.

O prodloužení gólové série přišel norský střelec Erling Haaland, který nastoupil na hřiště až v 63. minutě.

Hertha dokázala smazat třígólovou ztrátu

Hertha v minulém kole prohrála 0:5 s Kolínem nad Rýnem a trenér Alexander Nouri udělal oproti předchozímu zápasu málo vídaných sedm změn v sestavě.

Už už to vypadalo na další nelichotivý výsledek, debakl se ale nekonal. Fotbalisté Herthy Berlín zlikvidovali ve 24. kole Bundesligy tříbrankovou ztrátu v Düsseldorfu a získali bod za remízu 3:3. 

V prvním poločase se trefovali jen domácí, dvakrát uspěl Kenan Karaman, jednou Erik Thommy a Fortuna šla do kabin s pohodlným vedením 3:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Düsseldorf vedl nad Herthou už o tři góly, přesto nezvítězil

Právě jeden ze střelců Thommy ale v 64. minutě nechtěně nastartoval stíhací jízdu Herthy, když si dal po centru hostů vlastní gól. O tři minuty později snížil Matheus Cunha a v 75. minutě srovnal z penalty Krzysztof Piatek.

Düsseldorf tak zůstal v tabulce na 16. místě znamenajícím baráž, třináctá Hertha má oproti němu k dobru šest bodů. Do základní sestavy hostů se vrátil český reprezentační záložník Vladimír Darida a odehrál celý zápas.

Brankář Augsburgu Tomáš Koubek držel v prvním poločase zápasu s Mönchengladbachem čisté konto, ale pak kapituloval dvakrát během pěti minut a domácí už jen marně dotahovali. Dva góly vítězů dal Lars Stindl.

Hráči Schalke jsou už šest kol bez vítězství a Liga mistrů se jim rychle vzdaluje. Po pětibrankovém debaklu od Lipska si přijeli pro další hladkou prohru do Kolína nad Rýnem.

Základ k výhře domácích položili Belgičan Bornauw a Kolumbijec Córdoba a zklamání fanoušků Schalke dovršil vlastním gólem brankář Nübel.

Německá fotbalová liga - 24. kolo:

Düsseldorf - Hertha Berlín 3:3 (6. a 45.+1 Karaman, 9. Thommy - 64. vlastní Thommy, 66. Cunha, 75. Piatek z pen.), Augsburg - Mönchengladbach 2:3 (57. Löwen, 83. Finnbogason - 54. a 79. Stindl, 50. Bensebaini), Dortmund - Freiburg 1:0 (15. Sancho), Hoffenheim - Bayern 0:6 (34. a 47. Coutinho, 2. Gnabry, 7. Kimmich, 15. Zirkzee, 62. Goretzka), Mohuč - Paderborn 2:0 (29. Quaison, 37. Onisiwo), Kolín nad Rýnem - Schalke 3:0 (9. Bornauw, 39. Córdoba, 75. vlastní Nübel), Union Berlín - Wolfsburg 2:2 (41. Andersson, 57. Friedrich - 60. Gerhardt, 81. Weghorst) Lipsko - Leverkusen 1:1 (32. Schick - 29. Bailey).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články