Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Schick chytrou tečí pomohl Římanům k remíze s AC, Inter doma nezvládl duel s Boloňou

Po vypadnutí v poháru přišlo pro Juventus další zklamání. Obhájce titulu v 22. kole italské ligy ztratil dvojbrankové vedení a po trefě Gervinha v nastavení jen remizoval s Parmou 3:3. Jeho náskok v čele tabulky se tak snížil na devět bodů na Neapol, která doma rozstřílela Sampdorii 3:0. Druhou prohru v řadě zaznamenal třetí Inter Milán, který překvapivě doma padl s Boloňou 0:1. Souboj pátého AS Řím a čtvrtého AC Milán vítěze nenašel. Patrik Schick pomohl chytrou tečí k vyrovnání domácích a konečnému výsledku 1:1.

Patrik Schick z AS Řím (uprostřed) se snaží vybojovat míč v utkání s AC Milán
zdroj: ČTK/AP/ autor: Gregorio Borgia

Fotbalisté AC Milán šli do vedení po kombinaci dvou nových posil. U rohového praporku se šikovně prosmýkl kolem bránícího hráče brazilský záložník Paquetá a prudkým centrem našel ve vápně Piatka, který předskočil obránce a zblízka překonal brankáře Olsena. Polský útočník se v lize trefil za nový klub poprvé, v úterý ovšem dvěma góly zajistil AC postup v poháru.

Ve druhém poločase ale domácí rychle srovnali. Centrovaný míč po Schickově šikovné teči ve vápně ještě nešťastně tečoval obránce na gólmana Donnarummu, ten ho vyrazil jen k dobíhajícímu Zaniolovi, jenž doklepl míč do brány. V poslední desetiminutovce mohl strhnout vedení na stranu domácích Pellegrini, ale jeho pokus skončil jen na pravé tyči.

Zápas Interu rozhodl v prvním poločase Federico Santander, který se po rohovém kopu trefil hlavou. Domácí si v závěru vypracovali několik šancí, ale žádná z nich neskončila gólem.

Jak to jde v Itálii českým hráčům? Poslechněte si Fotbal fokus podcast:

Inter prohrál druhé utkání za sebou a už potřetí nedokázal v lize skórovat. Trápící se Boloňa, která vyhrála naposledy v Serii A na konci září, tak získala cenné tři body v bojích o záchranu.

Za hosty nastoupil český záložník Ladislav Krejčí, který vystřídal v 73. minutě Rodriga Palacia. Do utkání naskočil člen širšího kádru české fotbalové reprezentace po čtyřech duelech strávených na lavičce.

Juventus poslal do vedení ve 36. minutě Cristiano Ronaldo. Při střele sice podklouzl, míč ale přizvedl bránící hráč a brankář Sepe na něj nedosáhl. Druhý gól přidal z otočky stoper Rugani.

Nováček Serie A dokázal rychle snížit zásluhou Barilly, vzápětí se ale hlavou znovu prosadil Ronaldo a 17. ligovou brankou se dostal do čela tabulky střelců. Poslední hráč Juventusu, kterému se podařilo dát stejný počet gólů za celou ligovou sezonu, byl v ročníku 2005/06 David Trezeguet.

Je nám líto, video expirovalo.
Ronaldovy dva góly Juventusu na výhru nestačily

Hosté ale dokázali podruhé odpovědět a nakonec i vyrovnat. V 74. minutě si druhou asistenci připsal bývalý záložník pražské Sparty Kucka, který našel ve vápně efektně patou zakončujícího Gervinha.

A právě útočník z Pobřeží Slonoviny ve třetí minutě nastaveného času znovu prostřelil Perrina a zařídil Parmě senzační bod. Juventus zažil další neúspěch po středečním vyřazení ze čtvrtfinále Italského poháru v Bergamu (0:3).

Neapol vykročila za vítězstvím slepenými góly. V 25. minutě otevřel skóre zblízka Milik a o pár sekund později zvýšil křížnou střelou Insigne. Italský útočník dal osmou ligovou branku v sezoně, čímž vyrovnal svou bilanci z minulého ročníku. Těsně před koncem ještě završil skóre z penalty Verdi.

Janov nevyhrál na domácím hřišti už potřetí v řadě a se Sassuolem si rozdělil body rovněž za remízu 1:1. Paraguayský útočník Sanabria skóroval i ve druhém utkání Janova po příchodu z Betisu Sevilla. V závěru prvního poločasu dvaadvacetiletý fotbalista odpověděl na vedoucí gól Djuričiče a zatím nahrazuje polského kanonýra Piateka, jenž odešel v lednu do AC Milán.

Fiorentina nenavázala na vysoké středeční pohárové vítězství proti AS Řím (7:1) a pouze remizovala na hřišti Udine 1:1. "Fialky" se dokázaly gólově prosadit až v druhém poločase, kdy vyrovnal první ligovou brankou v dresu Fiorenity Edimilson Fernandes. Hosté nevyužili možnost dotáhnout se na pohárové příčky a po desáté remíze v sezoně jsou devátí.

Italská fotbalová liga - 22. kolo:

Empoli - Chievo 2:2 (45.+2 a 52. Caputo - 31. Giaccherini, 45.+1 Stepinski), Neapol - Sampdoria Janov 3:0 (25. Milik, 26. Insigne, 89. Verdi z pen.), Juventus Turín - Parma 3:3 (36. a 66. Ronaldo, 62. Rugani - 74. a 90.+3 Gervinho, 64. Barilla), Spal Ferrara - FC Turín 0:0, FC Janov - Sassuolo 1:1 (41. Sanabria - 28. Djuričič), Udine - Fiorentina 1:1 (56. Larsen - 65. Fernandes), Inter Milán - Boloňa 0:1 (32. Santander), AS Řím - AC Milán 1:1 (46. Zaniolo - 26. Piatek), Frosinone - Lazio Řím 0:1 (36. Caicedo), Cagliari - Bergamo 0:1 (50. Hateboer).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články