Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Ščasný opět zkritizoval jednotlivce a vzkázal: Nemáme optimální formu

Bukurešť - Zklamání pro všechny a důsledek špatného rozpoložení týmu. Sparťané se po prohraném zápase v Bukurešti v komentářích nijak nevykrucovali. Prohra 0:2 s domácím Steauou jim znovu zavřela dveře do Ligy mistrů.

Trenér Zdeněk Ščasný hodnotí neúspěch svého týmu zejména po sportovní, a až v druhé řadě ekonomické stránce. "Rozhodující bylo, že jsme v první půli nehráli to, co jsme měli a chtěli. Steaua byla bez diskuzí nebezpečnější, to je fakt," uvedl kouč loňského vicemistra.

Jako definitivní zlom vidí Ščasný vyloučení Jakuba Brabce zkraje druhé půle. Brabec inkasoval druhou žlutou poté, co zezadu zasáhl achillovky soupeře na polovině soupeře. "První Brabcova karta byla stupidita, druhou nechci hodnotit, ale byla to totální hloupost a nedisciplinovanost, protože ten hráč by nikam neutekl," dodal kouč.

Ani k jiným hráčům přitom nebyl příliš vybíravý. "Nemáme optimální formu. Zahustel zdaleka nedosahuje jarních výkonů, Fatai má mimo hlavu a žádá vedení o přestup…," komentoval.

Steaua Bukurešť - Sparta Praha 2:0 (1:0)

Branky: 31. a 62. Stanciu. Rozhodčí: Makkelie - Diks, Steegstra (všichni Niz.). ŽK:Brabec, Frýdek (oba Sparta). ČK: 51. Brabec. Diváci: 37 127. První zápas: 1:1, postoupila Steaua.

Steaua: Nita - Enache, Tamas, Tosca, Momčilovič - Popa, Pintilii, Stanciu (81. Aganovič), Achim (64. Sulley), Hamrún - Golubovič (88. Tudorie). Trenér: Reghecampf. 
Sparta: Bičík - Zahustel, Brabec, Kadlec, Costa - Konaté, Frýdek, Vácha, Dočkal, Šural (64. Juliš) - Lafata (83. Mareček). Trenér: Ščasný.

Kapitán Sparty David Lafata upozornil na fakt, že jeho tým hrál v celém dvojzápase pouze jeden poločas, což je v boji o Ligu mistrů málo. "De facto nás vyřadil jeden hráč, na kterého jsme se připravovali, ale on nám stejně dal tři góly," kroutil hlavou útočník.

"Skoro celou druhou půli jsme hráli o deseti a soupeř sílu měl, ale asi jsme přes něj měli přejít. V tuhle chvíli asi nejsme v takovém rozpoložení, abychom na Ligu mistrů měli. Každý to nějaký rok hrajeme a na takové zápasy se musíme připravit," komentoval záložník Lukáš Vácha, který naskočil do zápasu po delší herní pauze.

Z vyřazení nechtěl dělat velkou vědu, přesto ale cítil, že Sparta měla přes Steau postoupit. "Prostě se nám to nepovedlo. Nemluvil bych o tom, že neumíme hrát důležité zápasy. Vždyť v Evropské lize (kde Sparta v minulé sezoně došla do čtvrtfinále) jsme dokázali důležitá utkání vyhrát. Teď nás holt čeká los Evropské ligy a my chceme do Evropy," uvedl.

"Soupeř sílu měl a my jsme hráli celý druhý poločas o deseti, ale asi jsme přes ně měli přejít," řekl Vácha. "Ale je to fotbal, jednou se vyhraje, jednou prohraje. Když jsme v Evropské lize postupovali, tak všechno bylo fajn, byly super otázky, všichni měli formu a všechno se dobře hodnotilo. Teď holt musíme předvádět lepší výkony a dělat výsledky," prohlásil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články