Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sadílek před první reprezentační trefou přemlouval Černého

Michal Sadílek na přípravný zápas v Černé Hoře jen tak nezapomene. Připsal si v něm svůj premiérový reprezentační gól, kterým přispěl k vítězství 4:1. Navíc to byla nadmíru povedená trefa. Přímý kop měl v Podgorici původně zahrávat Václav Černý, ale Sadílek spoluhráče z Twente Enschede přemluvil, aby mu standardní situaci přenechal.

Čtyřiadvacetiletý středopolař v 57. minutě přímý kop zakroutil přesně k tyči a zvýšil na 2:0. V šestnáctém utkání za reprezentační "áčko" poprvé skóroval. Ale svůj gól rozhodně nepřeceňoval.

"Klíčová chvíle byla, když Vacloš (Tomáš Vaclík) chytil samostatný nájezd za stavu 2:1," měl jasno.

Až na opakovanou otázku, zda jeho gól nebyl tím klíčovým, přitakal. "Když se to v konečném důsledku tak vezme, tak asi jo, protože je vítězný…"

Přitom, aby se dostal k balonu, musel přemluvit svého spoluhráče. "Už když byl pískaný faul, věděl jsem, že Váša (Černý) si chce balon vzít. Suk (Souček) řekl, že to kopat nebude, nechal to na nás. Vášovi jsem řekl, ať mi to nechá, že dám první reprezentační gól. Že on už to má za sebou. Nechal mi to a podařilo se," popsal důležité chvíle Sadílek.

A radost z celého výkonu měl i Černý. "Zvládli jsme to tak, jak jsme chtěli. Dobře jsme si poradili s podmínkami, s počasím, ve hře bylo strašně moc energie. Týmově jsme zápas zvládli úplně skvěle. Střelci rozdílní, dnes góly dávali jiní. Nejdůležitější je, že jsme to opět zvládli a ukončili tenhle sraz vítězně," uvedl český záložník.

Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého si v posledním utkání sezony zastříleli. Další české góly přidali Mojmír Chytil v prvním poločase a střídající Lukáš Provod s Adamem Hložkem v závěrečné čtvrthodině. Černohorec Driton Camaj v 66. minutě snížil na průběžných 1:2.

"Myslím, že první poločas jsme měli převahu i více šancí. Kdybychom už v prvním poločase dali dva tři góly, nikdo by nemohl nic namítat," podtrhl Sadílek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články