Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Rudí ďáblové se smaží v pekle a Erik ten Hag vyhlíží posily. Už se ani nerozčiluji, říká Neville

Ve vlastní šťávě se smaží slavný Manchester United. Slavný velkoklub začal sezonu bez Ligy mistrů v Premier League porážkou 1:2 s Brightonem, jenž na Old Trafford vyhrál po 113 letech. Nový kouč Erik ten Hag má co řešit, vyhlíží posily pro Rudé ďábly, kteří ze šestého místa v minulém ročníku postoupili jen do Evropské ligy, a věří, že udrží hvězdu hvězd Cristiana Ronalda.

Chirstian Eriksen, Manchester U. - Brighton
zdroj: ČTK/PA autor: Ian Hodgson

Nizozemský trenér přišel nastartovat slavnou fotbalovou mašinu z Ajaxu a bude mít nejspíš víc práce, než si představoval.

"Je to peklo. Musíme se z toho rychle poučit, ale nemáme čas," ví kouč. Uvědomuje si také, že noví hráči Lisandro Martínez a Tyrell Malacia zatím nesplňují očekávání a Ronaldo, který proti Brightonu nastoupil až v 53. minutě, je podle všeho stále na odchodu, na čemž jeho agent Jorge Mendes usilovně pracuje.

"První věc, kterou uděláte, když zazvoní telefon Manchesteru United, je, že odmítnete nabídku. Realita je taková a po nedělní prohře s Brightonem se proti sobotě vyjednávací pozice United ještě zhoršila. To je pro tým velký problém," vyjádřil se k situaci tápajícího fotbalového kolosu bývalý anglický fotbalový reprezentant Gary Neville, který v dresu United odkopal sedmnáct sezon.

"Mám komentář ke všemu na světě, kromě informace, že Manchester United podepsal Marka Arnautoviče. K tomu nemám co říct. Podobné přestupy se dějí znovu a znovu. Už se ani nerozčiluji," ostře kritizoval poslední novinku v celku, za který odehrál téměř čtyři stovky zápasů a jenž nyní podepsal 192 centimetrů vysokého třiatřicetiletého rakouského útočníka srbského původu. Ten po dvou letech v čínské lize hrál loni Serii A v Boloni.

Nevilleho spoluhráč z anglické reprezentace Roy Keane, který nyní funguje jako sportovní komentátor, nevidí ale situaci slavného celku tak černě, ovšem musí přivést ještě několik skutečných posil. "Pokud v příštích několika týdnech získají posily, o něž se snaží, mohou hrát v první čtyřce Premier League. V tuhle chvíli bych to tak ale neviděl," dodal.

A koho by chtěl ten Hag do konce přestupového období ještě přivést? Touží po Fabianu Ruizovi z Neapole, Frenkiem de Jongovi z Barcelony a Leroyi Saném z Bayernu Mnichov.

Zdroj
marca.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články