Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Rozjetá Plzeň doma přivítá Liberec, který hájí neporazitelnost

Plzeň – Pouze dva týmy v první lize ještě nepoznaly chuť porážky. Kromě vedoucí Sparty také druhý Liberec, který bude neporazitelnost hájit na půdě souseda v tabulce Plzně. Nečeká ho však jednoduchý úkol, jelikož Viktoria se pod trenérem Karlem Krejčím dostala do výborné formy. Sedmkrát v řadě v soutěžních zápasech vyhrála, přičemž ani jednou neinkasovala. Přímý přenos utkání Plzeň - Liberec sledujte na ČT sport od 17:30.

Na skvělou bilanci z poslední doby by obhájce titulu chtěl navázat i proti Slovanu, s nímž má doma v posledních dvou ligových zápasech výbornou bilanci. Dvakrát totiž Západočeši zvítězili a ani jednou neinkasovali při skóre 8:0. Liberečtí se ale nevzdávají a ze Štruncových sadů by rádi odjeli s bodovým ziskem.

"Hrajeme v podstatě jedno ze dvou nejsložitějších utkání v lize, to znamená v Plzni nebo na Spartě. Hrozně moc se na něj těším, tahle utkání nám jdou paradoxně líp než nějaká přetahovaná s defenzivními týmy. Je to svátek, oslava fotbalu pro nás pro všechny. Dobře jsme si ligu rozehráli a to utkání napoví, jak na tom jsme," řekl liberecký kouč Jindřich Trpišovský.


Oba soupeři už se v této sezoně v Plzni utkali, a to v Superpoháru, v němž Plzeň doma porazila Liberec 2:1. "Především ve druhém poločase Liberec tehdy ukázal, že má kvalitní mužstvo. Od té doby se ale mnohé změnilo, přišli další kvalitní hráči a kádr se postupně vykrystalizoval. Nyní jsou silnější než v úvodu sezony. Zvládají i těžké zápasy," míní plzeňský kouč Krejčí.

Sobotní program celkem nabídne šest zápasů. Dukla hostí Brno, Příbram Jihlavu a Slovácko Bohemians Praha 1905. Střetnou se i oba nováčci Olomouc se Zlínem.

Do Teplic pak zavítá Ostrava, která se s jediným bodem krčí na dně tabulky a nutně už potřebuje zabrat. "Naším cílem bude především navázat na výkon proti Jablonci, který je pro nás povzbuzením. Na základě maximální snahy v tréninku i výkonu v minulém utkání můžeme říct, že jsme po změnách v kádru nakročili dobrým směrem, ale důležité jsou pro nás body, až poté se můžeme bavit o tom, jakou jsme předvedli hru," řekl kouč Ostravy Radomír Korytář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články