Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rooney uhranul MLS dalším velkým vystoupením. Nejsem zde na prázdninách, hlásí

Přišel, viděl a září. Wayne Rooney od přestupu do MLS naplno ukazuje, že do zámoří nedorazil pouze dohrát kariéru. Bývalý kapitán a nejlepší střelec anglické reprezentace i Manchesteru United se blýskl dalším skvělým výkonem. Po nedělní rozhodující akci v zápase s Orlandem tentokrát fotbalistům D.C. United pomohl dvěma góly k výhře 4:1 nad Portlandem a Washington šplhá tabulkou.

Wayne Rooney se raduje z gólu v dresu Washingtonu
zdroj: REUTERS autor: Geoff Burke

Zapomeňte, že by něco vypustil. Wayne Rooney americké dobrodružství na lehkou váhu nebere. Ukázal to naplno v neděli. Fotbalové fanoušky tehdy uchvátil parádou v zápase s Orlandem, když v nastavení skluzem obral soupeře unikajícího samotného na odkrytou branku o míč, rychle se otočil a po sprintu dlouhým centrem do vápna připravil rozhodující gól na 3:2.

Ve středu v domácím utkání s Portlandem nejprve v závěru prvního poločasu vyrovnal na 1:1, když si ukázkově naběhl za obranu. V 68. minutě pak zvýšil na dvoubrankový rozdíl precizním přímým kopem. Opět pobláznil fanoušky D.C., na stadionu mu aplaudovalo přes 18 tisíc lidí.

Tým D.C. United je už čtyři zápasy neporažený a velkou měrou za to vděčí právě dvaatřicetiletému anglickému útočníkovi. Rooney má totiž od příchodu do zámoří skvělou bilanci. V sedmi odehraných zápasech se podílel hned na šesti trefách, tři dal a na tři přihrál.

Je nám líto, video expirovalo.
Rooney předvedl další skvělý výkon v MLS. Tentokrát se dvakrát trefil

Sám vysvětlil, že do Ameriky rozhodně nepřišel pouze dohrát kariéru. "Rozumím lidem, že je možná štve, že někteří hráči do MLS chodí v kariéře v pozdějším věku, ale chci výkony ukázat, že zde nejsem na prázdninách. Jsem tady, abych pracoval. Až dohraji, budu mít dost času si užívat," popsal odhodlaně anglický kanonýr. 

Washington se díky skvělé formě posunul v tabulce Východní konference z poslední příčky už na osmou. Předvede další kousek Rooney také proti New England Revolutions?

Je nám líto, video expirovalo.
Rooney zařídil dramatické vítězství DC United
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články