Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ronaldův odchod United pomůže, tvrdí odborníci. Ale přiveďte náhradu, dodává Neville

Měl by Cristiano Ronaldo odejít z Manchesteru United? Na tuhle otázku nyní hledají odpověď nejen fanoušci a vedení slavného anglického týmu. Sedmatřicetiletá fotbalová hvězda hvězd byla v minulém ročníku nejlepším střelcem týmu a v celé Premier League třetí. Jenže "rudí ďáblové" skončili šestí, nedosáhli tak na účast v Lize mistrů a portugalský útočník oznámil, že chce pryč.

Jenže nový trenér Erik ten Hag byl proti. Ronaldo tak zůstává v United. Jenže ani on nedokázal odvrátit tristní start do sezony v Premier League. Po dvou kolech a dvou porážkách s Brightonem 1:2 a Brentfordem 0:4 je slavný celek v tabulce poslední a konspirace kolem Ronaldova dalšího osudu se opět rozběhly naplno.

Vedení klubu se pomalu začíná přiklánět k názoru, že nespokojená hvězda může klubu víc ublížit než pomoci. Podle BBC.com Portugalec působí v týmu negativně, se spoluhráči prý téměř nekomunikuje a jeho touha změnit působiště trvá.

To je třeba vyřešit do prvního září, kdy končí přestupní termín.

Odborníci, které v BBC oslovila, mají obavy, že pokud Ronaldo neodejde, United se nezvednou. A někteří z nich jsou dokonce přesvědčeni, že by Portugalcův konec pomohl Manchesteru i bez nákupu jiného útočníka.

Ovšem Gary Neville, bývalý obránce United, byl v rozhovoru pro Sky Sports trochu jiného názoru. Řekl, že je třeba udělat důležité rozhodnutí. "Ronaldo tu očividně není spokojený, ale když odejde, nezůstane nikdo, kdo by dával góly. A pokud vedení klubu nepřivede náhradu, mohou United hrát jen ve spodní polovině tabulky."

O pětinásobného držitele Zlatého míče měla zájem Chelsea, jež však už od svého úmyslu upustila, ale zájem Bayernu Mnichov i Atlética Madrid údajně trvá dál a za současné situace by nemusel vyznít do prázdna.

V pondělí čeká United v Premier League Liverpool a jeho výsledek může i v otázce dalšího Ronáldova působení dost napovědět.

Zdroj
BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články