Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ronaldo si připsal 23. hattrick ve Španělsku, třikrát se trefil i Messi

Madrid – Real Madrid pokračoval ve svém vítězném tažení všemi soutěžemi a v domácím prostředí přehrál Celtu Vigo 3:0. Všechny góly vstřelil Cristiano Ronaldo, a postaral se tak už o rekordní 23. hattrick v La Lize. Třikrát se trefil i Lionel Messi, jenž Barceloně pomohl velkou měrou k výhře 5:1 v městském derby s Espaňolem. Vítězství si připsalo i Atlético na hřišti Elche 2:0 a potřetí v řadě si připsalo tři body. 

Slavící Cristiano Ronaldo z Realu Madrid
zdroj: ČTK/NurPhoto/ autor: DPI

Real Madrid měl proti Vigu střelecky navrch od začátku zápasu, gól vstřelil ale až v 36. minutě z penalty Ronaldo. Nejlepší střelec španělské ligy se dvakrát prosadil i v druhé půli, a zaznamenal tak osm z posledních devíti gólů "Bílého baletu" proti Celtě. Vedoucí tým tabulky vyhrál osmnácté soutěžní utkání v řadě. Vigo poprvé od roku 1995 nedokázalo ve čtyřech zápasech v řadě skórovat.

Messi se den po rekordu Cristiana Ronalda z Realu Madrid v počtu hattricků ve španělské lize nenechal zahanbit a odpověděl také třemi góly. Hosté na Nou Campu vedli, ale argentinský fenomén do pauzy srovnal. Nejprve ještě trefil břevno, ale těsně před odchodem do kabin se už prosadil přesnou přízemní střelou zpoza vápna k tyči. Pět minut po přestávce dokonal Messi obrat.

Další dvě trefy přidali Piqué a Pedro a v 81. minutě Messi zaznamenal po povedené narážečce třetí zásah. Espaňolu dal v posledních čtyřech vzájemných zápasech na Nou Campu osm gólů a poprvé od předloňského května mohl ve dvou ligových zápasech na domácím stadionu za sebou slavit hattrick.

Tři góly v jednom utkání La Ligy dal sedmadvacetiletý Argentinec už jednadvacetkrát v kariéře a na Ronaldův rekord v počtu hattricků ve španělské lize nyní ztrácí dva. Messi zároveň jako první ve španělském fotbale překonal hranici 400 gólů za jeden klub v soutěžních i přípravných zápasech dohromady. Nyní má na kontě 402 branek za Barcelonu.

Lionel Messi
zdroj: ČTK/AP autor: Manu Fernandez

Úřadujícího mistra poslal do vedení v 16. minutě právě Giménez, jenž za madridský celek odehrál teprve páté ligové utkání. Na 2:0 upravil v druhé půli Mario Mandžukič, pro něhož to byl šestý gól v sezoně La Ligy. Elche z posledních čtyř zápasů získalo pouze dva body a nachází se na sestupovém devatenáctém místě.

Bilbao překvapivě nestačilo na Córdobu, jedinou branku utkání vstřelil v 23. minutě alžírský útočník Nabil Ghilas. Nováček ligy vyhrál utkání nejvyšší španělské soutěže poprvé od května 1972. Bilbao ukončilo sérii šesti utkání bez prohry.

Výsledky 14. kolo:

Elche - Atlético Madrid 0:2 (16. Giménez, 53. Mandžukič), Bilbao - Córdoba 0:1 (23. Ghilas), Real Madrid - Vigo 3:0 (36. z pen., 65. a 81. Ronaldo), La Coruňa - Malaga 0:1 (21. Darder), La Coruňa - Málaga 0:1 (21. Darder), Vallecano - FC Sevilla 0:1 (8. Bacca), FC Barcelona - Espaňol Barcelona 5:1 (45., 50. a 81. Messi, 53. Piqué, 77. Pedro - 13. S. García), Villarreal - San Sebastian 4:0 (80. a 86. Gomez, 63. Bruno, 73. Čeryšev), Granada - Valencie 1:1 (89. Isaac - 84. Negredo).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články