Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Tři body Barceloně zachránil Busquets, Real vyhrál pošestnácté v řadě

Madrid - Real Madrid překonal klubový rekord, když zvítězil v šestnáctém soutěžním utkání v řadě. Ve španělské lize Los Blanco vyhráli v Málaze 2:1. Atlético Madrid porazilo v domácím prostředí La Coruňu 2:0. Barcelona až v posledních vteřinách dala branku Valencii a vyhrála 1:0.

Radost Jamese Rodrígueze a Cristiana Ronalda
zdroj: EFE autor: Jose Manuel Vidal

Obhájce titulu Atlético dál ztrácí čtyři body na vedoucí Real, který v sobotu zvítězil v Málaze. Svěřence Diega Simeoneho poslal do vedení ve 43. minutě dvacetiletý záložník Saúl, po přestávce přidal další gól Arda Turan.

Utkání se hrálo ve stínu rvaček fanoušků obou týmů, kteří se střetli ráno nedaleko stadionu Vicenta Calderóna. Domácí příznivci hodili jednoho z fandů Deportiva do řeky Manzanares, odkud se ho povedlo vytáhnout a v kritickém stavu byl převezen do nemocnice. Třiačtyřicetiletý muž podle médií zemřel po srdeční zástavě, vážném zranění hlavy a byl silně podchlazen.

Zranění utrpělo dohromady 13 lidí včetně policistky, která má zlomenou ruku. Pětadvacet lidí bylo doteď zadrženo. V zápase Atlético vyhrálo 2:0 a domácí klub incident fanoušků s tragickými následky odsoudil. "Je potřeba společně proti násilí bojovat," uvedlo Atlético.

Do vedení Real proti Málaze poslal v 18. minutě Karim Benzema, jemuž před bránu přesně přihrál Cristiano Ronaldo. Portugalský reprezentant poprvé v kariéře asistoval ve čtyřech ligových utkáních v řadě a s Benzemou tvoří produktivní dvojici. Na gól Francouzi přihrál už čtrnáctkrát.

Na 2:0 zvýšil v 83. minutě tvrdou střelou Gareth Bale, další gólovou asistenci si připsal Ronaldo, který poprvé od 12. ledna neskóroval v ligovém zápase, který odehrál celý. V závěru už pouze zkorigoval stav útočník Málagy Roque Santa Cruz.

Už dvakrát se v této sezoně Barceloně stalo, že neskórovala. Ofenziva strádala i tentokrát, než ji v 94. minutě spasil svým prvním gólem v sezoně defenzivní záložník Sergio Busquets. Barcelona tak uspěla v neoblíbené destinaci: ve Valencii remizovala ve čtyřech z posledních sedmi utkání.

Španělská fotbalová liga - 13. kolo:

Getafe - Bilbao 1:2 (90.+1 Lafita - 36. San José, 90. Etxebarria), Espaňol Barcelona - Levante 2:1 (19. Caicedo, 34. García - 12. Morales), Málaga - Real Madrid 1:2 (90.+2 Santa Cruz - 18. Benzema, 83. Bale), Celta Vigo - Eibar 0:1 (30. Manu), Atlético Madrid - La Coruňa 2:0 (43. Saúl, 55. Arda Turan), Valencie - FC Barcelona 0:1 (90.+4 Busquets).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články