Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Robin van Persie na odchodu: Neprodloužím smlouvu v Arsenalu

Osmadvacetiletý útočník Arsenalu Robin van Persie se rozhodl neprodloužit smlouvu s klubem. Ta stávající mu má vypršet příští rok. Přes prohlášení kouče Arséna Wengera, že by útočníka chtěl udržet i tak a klidně jej nechal odejít v létě 2013 zadarmo, Nizozemec po osmi letech v klubu nejspíš odejde z Londýna.

Van Persie slaví gól
zdroj: ISIFA

Robin van Persie totiž vydal osobní prohlášení o svém rozhodnutí. V něm svůj postoj vysvětluje "nesouhlasem s vedením klubu o tom, jak jít dál", a tak je jeho pozice v klubu nejspíš neudržitelná.

Arséne Wenger nedávno vydal svůj blog na Eurosportu, ve kterém se zmiňoval o tom, že Arsenal je v útoku závislý na van Persiem a že jej "vždy podporoval i v nejtěžších chvílích." Útočník totiž i přes osm let v klubu trpěl četnými zraněními, kvůli kterým odehrál jedinou plnou sezonu právě loni. V ní pak v osmatřiceti ligových zápasech nastřílel 30 gólů, a stal se tak nejlepším střelcem Premier League.

"Miluji tento klub a jeho fanoušky, ať se stane cokoliv. V Arsenalu jsem vyrostl jako muž. Každý okolo klubu mě vždy za všechny roky podporoval a vždy jsem pro Arsenal odevzdal na hřišti i mimo něj všechno, a více. Jsem velice pyšný na to, že jsem součástí tohoto fantastického klubu posledních osm let," prohlásil van Persie.

Fanoušci Arsenalu nicméně již teď očekávají, že útočník odejde, a měl by tak učinit za podstatně nižší cenu, než před svým prohlášením. Otec van Persieho naznačil, že pokud jeho syn odejde, nebude to z respektu ke klubu do týmu rivala Manchesteru City.

Útočník sám prohlásil, že k odchodu není motivován finančně, nýbrž proto, že "chce vyhrávat trofeje". Jediným dalším týmem, který však o hráče zatím oficiálně projevil zájem, byl italský mistr Juventus Turín.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články