Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Řezníček: Potřeboval jsem se jenom chytit. Sebevědomí mám ale stejné

Praha – V úvodu sezony se mu střelecky nedařilo, ale stále opakoval, že se potřebuje jenom chytnout. A co brněnský útočník Jakub Řezníček slíbil, to i splnil. Po dvou brankách do sítě Slovácka zaznamenal dvě i na hřišti Dukly a zajistil svému celku výhru 2:1. Sedmadvacetiletý fotbalista si střeleckou formu užívá, ale sebevědomí má prý pořád stejné.

Brněnský útočník Jakub Řezníček (s 37) slaví vstřelený gól
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Byly dvě šance, tak jsem dal dva góly. Teď to jde. Říkal jsem, že se potřebuju chytit, tak snad to tak půjde dál. Ale je to teprve druhý zápas. Sebevědomí mám pořád stejné," řekl Řezníček po utkání osmého kola.

Brno první poločas prohrávalo po sporném gólu Tomáše Bergera, ale po pauze se hodně zvedlo. "Sice to vypadalo, že jsme možná zalezli, ale tady se jinak hrát nedá. Dukla je silně kombinační mužstvo a my hráli to, co jsme chtěli. Dostali jsme hloupý gól, ale o poločase jsme se semknuli a naštěstí to otočili. Jsou to pro nás důležité tři body," upozornil bývalý hráč Mladé Boleslavi, Příbrami nebo Sparty.


Na Julisce nejprve v 63. minutě vyrovnal hlavou a o jedenáct minut později otočil skóre umístěnou střelou po přečíslení s Michalem Škodou. "První gól jsem dal z centru, skákalo to tam a balon prošel na zadní tyč. Pak jsem jenom viděl, že Škoďák má balon, tak jsem ho doplnil. On mi to posunul vedle a já dal 'placírou' k tyči," popsal své brankové situace Řezníček.

Vítězství Brna, které venku v lize naplno bodovalo po osmi zápasech, považoval za zasloužené. "Dukla hrála to, co vždycky - kombinační fotbal. Výsledkově jim to nevyšlo, ale myslím, že jsme je nepustili do šance, až na ten blbý gól. Nějaké centry tam byly, ale kluci vzadu dobře skákali," konstatoval Řezníček, jehož jméno podruhé za sebou vyvolávali spokojení fanoušci Zbrojovky.

"Určitě je to příjemné a jsem rád, že jsem do Prahy dorazili. Není to kousek, takže spokojenost s nimi," dodal rodák z Příbrami.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články