Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Rezek se stěhuje z kyperské Famagusty až do Číny

Čchang-čchun (Čína) - Jan Rezek bude hrát čínskou ligu za Čchang-čchun Ja-tchaj, kam přestoupil z kyperské Famagusty. V novém působišti podstoupil zdravotní prohlídku a již zapózoval v novém dresu. Devětadvacetiletý bývalý hráč Teplic, Sparty či Plzně měl ve Famagustě ještě smlouvu na dva roky. Vedení klubu se však s čínskou stranou dohodlo a údajně uvolnilo Rezka zdarma.

Jan Rezek
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Český útočník s 21 starty za národní tým odešel do zahraničí v létě 2011. Ve Famagustě nejdříve hostoval z Plzně a po roce se angažmá změnilo v přestup. Celkem v kyperské lize odehrál 53 zápasů a vstřelil 19 branek. V minulé sezoně byl s 12 góly třetím nejlepším střelcem soutěže a dovedl Famagustu k druhému místu.

Nyní ho čeká s Čchang-čchun, který vede bývalý hráč Famagusty Svetozar Šapurič, boj o záchranu. Po polovině čínské ligy je klub na 14. místě s náskokem tří bodů na sestupové příčky. Dosud přitom bylo nejhorší umístění týmu, který vznikl v roce 1996, deváté místo. Loni skončil klub na šesté příčce. V roce 2007 dokonce slavil titul.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články