Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Reprezentace chce odčinit debakl z Gruzie. Ukrajinu ale Češi čtyřikrát za sebou neporazili

Českou reprezentaci čeká první možnost nápravy blamáže z Tbilisi. Svěřenci trenéra Ivana Haška se po sobotním debaklu 1:4 v Gruzii představí v domácím duelu s Ukrajinou. Pokud by ale v Edenu znovu ztratili, výrazně by si zkomplikovali boj o vítězství ve skupině B1. Hašek plánuje udělat řadu změn v sestavě. Přímý přenos sledujte od 20:05 na ČT sport a ČT sport Plus.

Utkání Česko – Ukrajina
zdroj: ČTK

Český tým v sobotu v Tbilisi propadl a poprvé od předloňského domácího debaklu 0:4 s Portugalskem inkasoval v jednom utkání čtyřikrát.

V součtu s nepovedeným vystoupením na mistrovství Evropy v Německu už čtyřikrát po sobě nezvítězil, z toho potřetí prohrál.

Vstup do nového ročníku Ligy národů nevyšel ani Ukrajincům. Svěřenci trenéra Serhije Rebrova se kvůli válečnému konfliktu s Ruskem v sobotu představili proti Albánii v domácím azylu na pražské Letné a překvapivě prohráli 1:2, když neudrželi vedení.

"Náš výkon proti Gruzii byl hrůzostrašný. Musíme se revanšovat. Musíme ukázat úplně jinou tvář a obraz hry. Z hráčů musí být cítit úplně jiný entuziasmus a morálka, na hřišti musí být vidět úplně jiný tým. Musíme s Ukrajinou vyhrát, jinak nemáme šanci v téhle skupině Ligy národů uspět," řekl Hašek, který v pátek oslavil 61. narozeniny.

Ukrajinci na letním Euru rovněž nepostoupili ze skupiny, získali ale čtyři body a jen shodou smolných okolností skončili v tabulce poslední. Na český tým se jim daří, prohráli jen úvodní z pěti vzájemných soubojů.

Týmy se v divizi B Ligy národů utkaly i v roce 2018 a Ukrajinci v obou zápasech zvítězili. Poslední vzájemný duel téměř na den přesně před třemi lety v rámci přípravy skončil v Plzni smírně 1:1.

Češi nicméně chtějí potvrdit výbornou bilanci doma, kde prohráli jediný z posledních 19 zápasů a v obou duelech od lednového nástupu trenéra Haška tam zvítězili 2:1.

"Hrajeme doma, bude to úplně jiný zápas než s Gruzií. Musíme špatný výkon napravit. Zavinili jsme si to sami, musíme se z toho sami dostat. Nikdo nám nepomůže," prohlásil Hašek, který má smlouvu do konce nadcházející kvalifikace o mistrovství světa.

Po duelu v Gruzii připustil, že je nyní pod tlakem. Oproti utkání v Tbilisi plánuje výrazné změny v sestavě. Je možné, že tým vyrukuje i v jiném rozestavení.

Kvůli zranění opustil mužstvo levý bek Matěj Ryneš, naopak k dispozici už bude útočník Tomáš Chorý, jenž si odpykal trest za vyloučení v posledním utkání na Euru. "Prostor dostanou další hráči a věřím, že chytnou příležitost za pačesy," řekl Hašek.

Ukrajinci se podruhé za sebou představí v Praze, kde se chystají po celý zářijový sraz. "Prohráli jsme s Albánií, ale šlo o první zápas, v němž se může stát cokoliv. Podívejte na Čechy, kteří prohráli 1:4. Musíme se hlavně zamyslet sami nad sebou a předvést jinou hru v obraně," podotkl Rebrov.

Zápas s Albánií sledovalo na Letné přes 15 tisíc diváků. Velký počet ukrajinských fanoušků se chystá i na úterní duel do Edenu, který by mohl být vyprodaný. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články