Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Řepka následuje Prokeše a po 11 letech končí jako generální sekretář FAČR

Po jedenácti letech bude Fotbalová asociace ČR hledat nového generálního sekretáře, jelikož ke konci roku na této pozici skončí Rudolf Řepka. Asociace se tím bude zabývat na úterním zasedání výkonného výboru. Podle místopředsedy FAČR Romana Berbra post obsadí Jan Pauly, dosavadní ředitel legislativně-právního oddělení asociace. Asociace bude řešit i náhradu za ředitele sportovně technického oddělení Michala Prokeše, který rovněž ve funkci končí.

Rudolf Řepka
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Řepka je generálním sekretářem fotbalové asociace od června 2007. Předtím byl sportovním ředitelem v Teplicích. Z vedení asociace by měl odejít k 31. prosinci. Podle serveru Seznam Zprávy skončí kvůli vynucenému odchodu Prokeše, který byl mimo jiné šéfem projektu fotbalových akademií. Podle médií měl Prokeš spory s místopředsedou asociace Romanem Berbrem.

"Nehledejte za tím senzaci, prostě jsme se s FAČR domluvili na ukončení spolupráce," uvedl Řepka, který je i nejvýraznější spojkou mezi FAČR a UEFA, kde působí v disciplinární komisi.

Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast o změnách ve Fotbalové asociaci:

Prokeš začal s FAČR spolupracovat v roce 2014, kdy byl zařazen do rady pro koncepci výchovy mládeže. V té době pracoval v Dukle Praha. V roce 2015 byl zvolen i do výkonného výboru FAČR a posléze převzal záštitu nad projektem mládežnických akademií a stal se technicko-sportovním ředitelem. Byl rovněž členem nově založené sportovní rady FAČR. Nyní se ale nedohodl s FAČR na nové smlouvě.

"Jednali jsme o dalších podmínkách jeho působení a nedokázali jsme se dohodnout," cituje deník Sport předsedu FAČR Martina Malíka.

Zdroj
ČTK, ČT sport, deník Sport, Seznam Zprávy

Hlavní zprávy

Nejčtenější články