Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Řekové se trápili, Poláci ladili detaily

Praha – Polské zklamání a opatrnost, ruská síla do zavřené obrany soupeře či řecké trápení a neschopnost podržet déle míč. S takovými poznatky se vrátili pozorovatelé české fotbalové reprezentace, kteří ve středu osobně sledovali zápasy soupeřů ve skupině mistrovství Evropy.

Dánsko - Rusko
zdroj: Getty Images

Jako jedinému týmu ze skupiny A se povedlo vyhrát Rusku, které zvítězilo v Dánsku 2:0 góly Širokova a Aršavina. "Rusové hrají v poměrně konstantní sestavě, od rozestavení 4-3-3 se neodchylují," řekl Jan Bauer. Výrazně se podle něj Rusové dokážou prosadit mimo jiné po své levé straně, kde kouč využívá ofenzivních schopností levého beka Žirkova. "To je typické falešné křídlo, z jeho strany přichází hodně výpadů," našel Bauer silnou zbraň Rusů.

Mezi jejich přednosti také patří, že umějí hrát do zavřené obrany. Naopak proti aktivnímu soupeři bývají zranitelnější. "Když Dánové ve druhém poločase zvýšili aktivitu, dostali se do několika šancí, ale ke své škodě je neproměnili," dodal Bauer.



Polsko, které ME hostí spolu s Ukrajinou, si pozvalo na otevření nového stadionu ve Varšavě zvučného soupeře v podobě Portugalska, s nímž uhrálo bezbrankovou remízu. Josefa Csaplára zápas svou kvalitou zklamal. "Bylo až příliš vidět, že jde o přípravu, a do toho obrazu zapadl i rozhodčí, který pískal každý souboj. Přesto jsme získali důležité poznatky, protože dosud měly polské zápasy charakter ještě většího zkoušení. Tentokrát to Poláci brali hodně vážně."

Také Řecko uhrálo remízu s Belgií, která přitom hrála půlhodinu v deseti. "Bylo to trápení. Ve středu hřiště nedokázali udržet míč, a tak Belgičané byli v prvním poločase rozhodně lepší a jejich kombinace na domácí platily," hodnotil zápas Daniel Drahokoupil.

Hra Řeků je podle něj založena na rychlé ofenzivě v krajních prostorech, zatímco střed hřiště mají defenzivně pojatý a oba záložníci vhodně doplňují obrannou čtveřici. "Hodně spoléhají na útočníky Salpingidise a Gekase. Disciplína jim ale také rozhodně nechybí, i když některým hráčům se zrovna moc bránit nechtělo," všiml si Drakokoupil. "Převahu Řekové získali až po vyloučení soupeře," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články