Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Real pod Zidanem opět nastřílel pět gólů, Barcelona vyhrála 6:0

Madrid - Fotbalisté Realu Madrid i v druhém zápase pod vedením Zinedina Zidanea nastříleli pět gólů a ve 20. kole španělské ligy porazili Sporting Gijón 5:1. Ještě o jednu branku více dala Barcelona, která deklasovala Bilbao 6:0. Hattrickem k jasné výhře přispěl Luis Suárez. První v tabulce je stále Atlético, které zvítězilo na hřišti Las Palmas 3:0. Valencie stále čeká na ligovou výhru pod taktovkou Garyho Nevilla, v tomto kole jen remizovala s Vallecanem 2:2.

Utkání Real Madrid - Gijón
zdroj: ZUMA autor: Jack Abuin

Real měl skvělý první poločas. V sedmé minutě po rohu skóroval Gareth Bale, pro kterého to byl již sedmý zásah hlavou v této sezoně. Po dalších pěti minutách domácí vedli o tři branky. Pěknou střelou z otočky se prosadil Cristiano Ronaldo, Karim Benzema se trefil akrobatickým pokusem. Real tři góly během úvodních 12 minut nastřílel naposledy v lednu 1956.

Zidanovým svěřencům ale tři branky nestačily, ještě do přestávky se opět prosadili Ronaldo a Benzema. Jediným střelcem po přestávce byl hostující Isma López, který zaznamenal čestný úspěch Gijónu.

Radost Luise Suáreze a Neymara
zdroj: AP autor: Emilio Morenatti

Barcelona zahájila kanonádu ve čtvrté minutě, kdy Suáreze ve vápně fauloval brankář Iraizoz a Lionel Messi proměnil penaltu. Iraizoz navíc viděl červenou kartu, Bilbao tak muselo odehrát přes 80 minut pouze v deseti. A Barcelona si hru proti oslabenému soupeři vychutnávala, soupeři prakticky nepůjčovala míč a měla spoustu šancí.

Ještě do poločasu skóre navýšil Neymar, chvíli po přestávce se trefil i Luis Suárez. Čtvrtý gól přidal Ivan Rakitič, po něm se ovšem dvakrát trefil opět Suárez a završil hattrick. Uruguayský útočník dal v této sezoně 29 soutěžních branek ve stejném počtu zápasů - žádný hráč z pěti největších evropských lig jich nemá více.

Radost Antoina Griezmanna
zdroj: AP autor: Francisco Seco

První je stále Atlético, které zvítězilo na hřišti Las Palmas 3:0 a před Realem má náskok čtyř bodů. O vítězství svěřenců Diega Simeoneho se postarali Filipe Luís a dvěma zásahy Antoine Greizmann. Atlético zvítězilo počtvrté v řadě, přičemž během této série ani jednou neinkasovalo.

Valencie stále čeká na ligovou výhrou pod taktovkou Garyho Nevilla, když jen remizovala s Vallecanem 2:2. Oba týmy nevyhrály od začátku listopadu a překvapivě to byli hosté, kdo měl k ukončení této série blíže. Dvakrát ale ztratili jednobrankové vedení, remízu stanovil dvě minuty před koncem Paco Alcácer po centru Bakkariho.

Hráči Villarrealu neprodloužili sérii šesti ligových výher

Villareal uhrál bezbrankovou remízu s Betisem Sevilla. Největší šanci zápasu měl už v druhé minutě útočník Villarrealu Soldado, jehož střela skončila na tyči. Ani Betis, který dočasně vede trenér rezervy Juan Merino místo odvolaného Pepeho Mela, ale nebyl bez příležitostí, přesto nedokázal skórovat už v šestém zápase za sebou. Villarreal počtvrté v řadě udržel na domácím hřišti čisté konto.

Vigo bylo po přestřelce s posledním Levante nakonec šťastnějším týmem. Přestože po 57 minutách vedlo už 3:0, hosté dokázali dvěma slepenými brankami snížit. V 84. minutě ale rozhodl Orellana, pět minut poté už jen zkorigoval stav Morales.

Výsledky 20. kola španělské fotbalové ligy:

FC Sevilla - Málaga 2:1 (40. a 42. Gameiro - 72. Charles), Vigo - Levante 4:3 (35. a 40. Guidetti, 57. Aspas, 84. Orellana - 63. Deyverson, 65. López, 89. Morales), Villarreal - Betis Sevilla 0:0San Sebastian - La Coruňa 1:1 (75. Prieto z pen. - 26. Alberto), Valencie - Vallecano 2:2 (88. Alcácer, 55. Negredo - 15. Jozabed, 69. D. Llorente), Real Madrid - Sporting Gijón 5:1 (9. a 18. Ronaldo, 12. a 41. Benzema, 7. Bale - 62. Isma), Getafe - Espaňol Barcelona 3:1 (29. Léon, 37. Sarabia, 90.+4 Moi Gómez - 26. Hernán Pérez), Las Palmas - Atlético Madrid 0:3 (68. a 89 Griezmann, 17. Filipe Luís), FC Barcelona - Bilbao 6:0 (47., 69. a 82. L. Suárez, 7. Messi z pen., 31. Neymar, 62. Rakitič).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články