Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Real, nebo Bayern? V odvetě se musíme zlepšit, burcuje Ancelotti

Ostře sledovaná odveta semifinále mezi Realem Madrid a Bayernem Mnichov určí druhého finalistu Ligy mistrů a soupeře pro Borussii Dortmund. V lepší pozici půjde do zápasu Bílý balet, který před týdnem uhrál v Německu remízu 2:2. Rekordman soutěže chce po víkendovém zisku španělského titulu potvrdit formu a poosmnácté postoupit do finále, v němž by mohl opět vylepšit bilanci 14 celkových triumfů. Bayern bude usilovat o dvanáctou účast v závěrečném utkání o "ušatý" pohár.

Utkání Bayern Mnichov – Real Madrid
zdroj: REUTERS

Real, který před týdnem zachránil v 83. minutě proměněnou penaltou dvougólový Vinícius Júnior, je před odvetou mírným favoritem. V jeho prospěch hovoří i vzájemná bilance z poslední doby, s Bayernem totiž v soutěžích UEFA osmkrát po sobě neprohrál a postoupil ze všech tří posledních dvojzápasů.

"V prvním utkání jsme mohli hrát lépe. Bayern ukázal svou nejlepší verzi, my ne. V odvetě se musíme zlepšit. Ale jsme ve skvělé pozici a musíme udělat vše pro to, abychom dosáhli na finále," řekl trenér madridského velkoklubu Carlo Ancelotti, který v letech 2016 až 2017 vedl Bayern.

"Když už jsme v Mnichově nedokázali vyhrát, je fajn, že jsme neprohráli. Remíza je dobrý výsledek. Teď před sebou máme střetnutí před našimi příznivci, kde jsme nesmírně silní. Víme, že jsme nejlepším týmem na světě," prohlásil sebevědomě defenzivní univerzál Aurélien Tchouaméni, jehož mužstvo prohrálo pouhé dva z 49 soutěžních duelů v sezoně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bayern Mnichov – Real Madrid

Real o víkendu v La Lize šetřil několik opor, přesto porazil Cádiz 3:0 a nedlouho poté získal jistotu 36. španělského titulu. Žádné velké oslavy se ale nekonaly. "Titul je po všech stránkách zasloužený. Rádi bychom to oslavili se všemi našimi fanoušky, ale oni jistě chápou, že nás ve středu čeká velká a důležitá výzva," dodal Ancelotti, který proti někdejšímu zaměstnavateli z Mnichova v předchozích devíti zápasech neprohrál.

Tuchel: Pro mě je to stále padesát na padesát

Bayernu se v sezoně zdaleka tolik nedaří. Bavorský gigant už dříve ztratil naději na německý titul i prvenství v domácím poháru. V Lize mistrů má proto poslední šanci, jak v této sezoně získat trofej.

Trenér Thomas Tuchel nicméně před odvetou zůstává optimistou a věří, že s mužstvem projde do finále. "Situace je jasná – vítěz bere vše a zahraje si ve Wembley. Pro mě je to stále padesát na padesát. Stadion Santiaga Bernabéua je jedním z míst, kde se nejsložitěji vyhrává. Ale i díky tomu to bude ještě napínavější," uvedl Tuchel, který po sezoně Bayern opustí.

Jeho svěřenci se v závěru ročníku soustředí na Ligu mistrů a o víkendu s řadou změn v sestavě podlehli Stuttgartu 1:3. Mnichované odešli poraženi jen jednou z posledních 12 zápasů se španělskými soupeři v soutěžích UEFA, zároveň ale venku v semifinále LM čtyřikrát po sobě nezvítězili.

"Z prvního utkání jsme měli vytěžit víc. Na druhou stranu si z výkonu můžeme vzít řadu pozitiv. Na San Bernabéu musíme nastoupit se vztyčenými hlavami," dodal záložník Jamal Musiala.

Předpokládané sestavy:

Real Madrid: Lunin – Carvajal, Rüdiger, Tchouaméni, Mendy – Valverde, Camavinga, Kroos – Bellingham – Rodrygo, Vinícius.

Bayern Mnichov: Neuer – Kimmich, De Ligt, Dier, Mazráví – Laimer, Goretzka – Sané, Müller, Musiala – Kane.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články