Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Real nebo Barcelona? Boj o španělský titul vrcholí

Madrid/Praha - Vrátí se po pěti letech na trůn Real, nebo Barcelona završí mistrovský hattrick? To je otazník, který vyřeší v neděli poslední kolo španělské La Ligy. Real jede na stadion Málagy, zatímco Barcelona na Camp Nou přivítá Eibar. Realu stačí remíza, protože vede tabulku o tři body právě před Barcou.

Zinedine Zidane na lavičce Realu
zdroj: Reuters autor: Andrea Comas

Legenda Realu a současný kouč "bílého baletu" Zinedine Zidane si nervozitu nepřipouští, i když jej snadný soupeř nečeká. Real totiž vyhrál z posledních tří zápasů s Málagou jediný, další dva skončily remízou. Ovšem poslední porážku si odvezl Zidaneho celek z Málagy v prosinci roku 2012 a od té doby s tímto celkem osmkrát bodoval, z toho šestkrát vyhrál.

"Máme svůj osud ve vlastních rukou, což je důležité, musíme hrát svou hru," řekl francouzský trenér před zápasem pro marca.com. "Pro úspěch udělají moji hráči sto procent, protože to je v DNA našeho klubu," dodal.

Slavný madridský celek čeká na španělský titul pět let. "To je jen důkaz, jak těžké je vyhrát španělskou ligu," dodal Zidane. "Hráči vědí, že ještě nic není vyhráno, ale máme o tři body víc, vedeme a chceme, aby to tak zůstalo," naznačil, že celek jako je Real neuvažuje o tom, že by nehrál na vítězství.

Trenér Barcelony Luis Enrique
zdroj: ČTK/EFE autor: Toni Albir

Barcelona sice nastřílela víc gólů (má i lepší skóre 112:35, Real 104:41) a Lionel Messi vede jasně tabulku střelců s 35 góly před Luisem Suárezem - 28, až za nimi je na třetím místě Cristiano Ronaldo z Realu se 24 trefami.

Luis Enrique přistupuje k rozuzlení soutěže pragmaticky. Možná i v důsledku toho, že ve funkci po sezoně končí. "Bude to obtížné," přiznal. "Když vyhrajeme ligu, budeme slavit, když ne, popřeji novému šampionovi – jsem profesionál," konstatoval.

Barcelona má s Eibarem jednoznačně bezproblémovou bilanci. V posledních pěti zápasech pokaždé vyhrála při celkovém skóre 16:1, přesto Enrique odmítá, že by jeho hráče čekalo snadné nedělní odpoledne.

"Jakýkoli soupeř je v posledním kole nebezpečný," řekl s tím, že jeho cílem samozřejmě zůstává titul. A jak se chystá na poslední zápas na lavičce slavného klubu?

"Věděl jsem, že tu budu jen krátkou dobu, ale historie Barcelony je plná takových dní," konstatoval muž, jenž v dresu Barcelony odehrál dvanáct sezón a tři poslední vedl celek z lavičky. Už před časem oznámil, že smlouvu neprodlouží a bude odpočívat.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články