Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Real, Juventus, Manchester United? Kauza Eriksen je otevřená, Mourinho mlží

Poprvé od začátku listopadu nastoupil Christian Eriksen v základní sestavě Tottenhamu v ligovém utkání. Sedmadvacetiletý záložník, nad jehož budoucností se vznáší otazník, podal v Norwichi kvalitní výkon, který korunoval nádhernou trefou z přímého kopu. U "Spurs" má smlouvu do konce sezony a novou stále nepodepsal. Kde bude hrát v roce 2020? Po Realu Madrid, Juventusu či Bayernu se spekuluje o zájmu Manchesteru United.

Christian Eriksen (vlevo) a José Mourinho
zdroj: PA autor: Paul Terry

Kreativní středopolař, který v dresu Tottenhamu odehrál už 298 duelů, zazářil na Carrow Road zejména v 55. minutě. Po faulu na Lucase Mouru si postavil míč a střelou přes zeď překonal bezmocně plachtícího brankáře Tima Krula. K vítězství to ale semifinalistovi loňského ročníku Ligy mistrů nestačilo, utkání totiž skončilo nerozhodně 2:2. 

Trenér londýnského celku José Mourinho byl s výkonem Eriksena velmi spokojen. Na tiskové konferenci se nechal slyšet, že s ním od svého příchodu (20. listopadu, pozn. autora) často komunikuje.

"Jsme k sobě upřímní a necháváme si to pro sebe. Pochopitelně řeším jeho budoucnost i s majitelem klubu, ale je to jen mezi námi," řekl portugalský stratég. "Mohu prozradit jen to, že se snaží pomoct týmu," dodal.       

O rodáka z Middelfartu, jehož aktuální cena se dle britských médií pohybuje kolem 40 milionů liber, dlouhodobě stojí Real Madrid. Management "Bílého baletu" v něm vidí ideální náhradu za stárnoucího držitele Zlatého míče Luku Modriče (34 let) v roli nového šéfa středu pole. 

Hlásí se nicméně také Juventus, který je v rámci přestupového trhu považován za specialistu na zisk fotbalistů s končící smlouvou. Eventuální možnosti sonduje v posledních měsících i Bayern a snahou o Eriksenův podpis po vypršení kontraktu se netají ani Manchester United.

Kde bude hrát dánský reprezentant v roce 2020? Odpověď zná pravděpodobně jen Mourinho a majitel Tottenhamu Daniel Levy.  

Zdroj
ČT sport, The Telegraph, Sky Sports

Hlavní zprávy

Nejčtenější články