Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Real i Atlético mají první výhru, Vigo naopak poprvé neslavilo

Výsledkem 3:0 zvítězili fotbalisté Realu Madrid nad Valladolidem a ve druhém kole španělské ligy si připsali první výhru. Premiérový gól v dresu vítězů dal brazilský talent Endrick. Třemi brankami si také poradilo Atlético Madrid s Gironou a dosáhlo na první tříbodový zisk v novém ročníku. Na lavičce poražených hostů zůstal Ladislav Krejčí. První porážku v sezoně zaznamenali fotbalisté Celty Vigo.

Endrick slaví první gól v dresu Realu
zdroj: ČTK / AP / Manu Fernandez

Zápas rozhodl v 50. minutě přízemní dělovkou z přímého kopu Uruguayec Valverde. V závěru "Bílý balet" pojistil vítězství zásluhou branek dvou střídajících hráčů. Brankáře Heina nejprve v 88. minutě překonal lobem Díaz a v nastavení uzavřel skóre utaženou ranou k tyči Endrick. Osmnáctiletý talent se v novém působišti dočkal branky dříve než hvězdná posila z PSG Kylian Mbappé.

Brankář Girony Gazzaniga v 37. minutě zahrál rukou mimo pokutové území. Dvaatřicetiletý Argentinec za své počínání pykal dvojnásobně. Nejprve mu totiž rozhodčí udělil žlutou kartu a následný přímý kop využil Griezmann umístěnou střelou k tyči. "Rojiblancos" zvýšili krátce po změně stran zásluhou dělovky Llorenteho a v samém závěru zpečetil skóre střídající Koke.

Vedoucí celek tabulky prohrál na hřišti Villarrealu 3:4 a přenechal soupeři první místo. V desáté minutě nastaveného času rozhodl dorážkou neproměněného pokutového kopu Dani Parejo.

Celta přitom po výhrách nad Alavésem a Valencií dlouho vedla i nad Villarrealem, po hodině hry však hosté dostali dva slepené góly. Po hlavičce Thierna Barryho na 2:2 si v 64. minutě srazil míč do vlastní sítě Brazilec Jailson.

Vigo vyrovnalo v 80. minutě, švédský stoper Carl Starfelt se taktéž prosadil ze vzduchu. Po faulu v rohu pokutového území ale kopal Villarreal v závěru dlouhého nastavení penaltu, a třebaže Parejovu střelu brankář Ivan Villar zneškodnil, na dorážku už byl krátký.

Výsledky 2. kola španělské fotbalové ligy

Real Madrid – Valladolid 3:0 (50. Valverde, 88. Díaz, 90.+6 Endrick), Pamplona – Mallorca 1:0 (55. García), FC Barcelona – Bilbao 2:1 (24. Yamal, 75. Lewandowski – 42. Sancet z pen.), Getafe – Vallecano 0:0, Espaňol Barcelona – San Sebastian 0:1 (80. Kubo), Celta Vigo – Valencie 3:1 (23. Mingueza, 28. Aspas, 60. Beltrán – 14. López), FC Sevilla – Villarreal 1:2 (45.+6 Lukebakio – 2. Danjuma, 90.+5 Pérez), Atlético Madrid – Girona 3:0 (40. Griezmann, 48. Llorente, 90.+4 Koke).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články