Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Real doma podruhé v řadě nevyhrál, San Sebastian drží krok s Barcelonou

Madrid - Absence Cristiana Ronalda je pro Real Madrid v úvodu La Ligy více než citelná. "Bílý balet" totiž podruhé v řadě pouze remizoval, navíc znovu před vlastními příznivci. Na kontě má jen 5 bodů, stejně jako sobotní soupeř Levante. Nerozhodným výsledkem skončilo i klání Valencia - Atlético. Naopak Barcelona si v derby poradila s Espaňolem 5:0 a vede tabulku s maximálním počtem 9 bodů o skóre před San Sebastianem, který uspěl v La Coruni. Lionel Messi zaznamenal hattrick.  

Lionel Messi slaví jeden z gólů proti Espaňolu
zdroj: REUTERS autor: Albert Gea

První gól vstřelil Messi do sítě Espaňolu ve 26. minutě. Rakitič mu poslal míč za obranu a argentinský střelec nasměroval míč v pádu do šibenice. Opakované záběry sice odhalily ofsajdové postavení, ale gól byl uznán. Další zásahy přidal v 35. a 67. minutě a zkompletoval 42. hattrick v kariéře.

Hosté sice měli snahu s výsledkem něco udělat, zajímavé šance měl Piatti. Nicméně favorizovaná Barcelona si vítězství pohlídala a vstřelila ještě další dvě branky. Nejprve se po Rakitičově rohovém kopu prosadil stoper Piqué a konečné skóre stanovil po nahrávce střídajícího Dembélého kanonýr Suárez.

Je nám líto, video expirovalo.
Messi sestřelil Espaňol hattrickem

Real se bez Ronalda trápí, navíc přišel o Benzemu

Trenér favorizovaného celku Zinedine Zidane udělal po reprezentační přestávce několik změn v sestavě i vzhledem ke středečnímu utkání Ligy mistrů proti Apoelu Nikósie. První ligové minuty si v dresu úřadujícího mistra připsala posila Atlética Madrid Theo Hernández.

Ve 12. minutě zaskočili hosté "Bílý balet" dlouhým vhazováním do vápna, v němž se po zaváhání obrany prosadil Ivi López. Obě mužstva následně musela řešit zdravotní nepříjemnosti. Kvůli zranění odešel hostující Iván López a posléze i domácí Karim Benzema.

Je nám líto, video expirovalo.
Real podruhé doma ztratil, s Levante remizoval 1:1

Real stihl ještě do poločasu vyrovnat, když se z dorážky prosadil pohotový Lucas Vázquez. Po změně stran však i přes vytrvalý tlak nedokázal dokonat obrat a zápas navíc dohrával v oslabení, neboť červenou kartu obdržel Marcelo. 

"Nemůžeme být s výkonem spokojeni. Ztratili jsme už čtyři body. Musíme najít nějaké řešení, protože jsme nehráli dobře. Úvody jsou velmi důležité a dnes jsme ho prováhali. Musíme skórovat jako první, ale povedlo se to jim, a to mi vadí nejvíc," uvedl Zidane.

San Sebastian je stále stoprocentní, v La Coruni zářil Illaramendi

Hráči Realu Sociedad si nemohli přát lepší začátek utkání - ve 3. minutě totiž zakončil rychlou kombinační akci nohejbalovým volejem Juanmi a minutu nato zdvojnásobil náskok ranou zpoza vápna Asier Illaramendi.

Snížení ovšem zařídil ve 27. minutě dalším umístěným volejem domácí útočník Adrian a Deportivo se dočkalo krátce po poločasové pauze i vyrovnání. Florin Andone maximálně využil Adrianova přiťuknutí - 2:2.

Hosté ale ke konci zápasu svého soupeře zatlačili a strhli výsledek zpět na svou stranu. V 83. minutě umístil balon po rohovém kopu do sítě střídající Diego Llorente, o tři minuty později navíc pojistil triumf San Sebastianu znovu Illaramendi.

Atlético se s Valencií rozešlo bez branek, Sevilla nadělovala

Nevyhrálo ani Atlético, které v duelu s minimem gólových příležitostí remizovalo ve Valencii 0:0. Madridský klub alespoň prodloužil venkovní neporazitelnost na 14 ligových střetnutí. Domácí po remíze s Realem obrali o body dalšího favorita La Ligy.

Eibar ještě nikdy nepoznal radost ligové výhry nad Sevillou a ani tentokrát se situace nezměnila. Zásluhou branek Gansa, Ben Yeddera a Nolita z druhého poločasu zvítězil andaluský klub 3:0 a udržel si domácí neporazitelnost, která trvá už od 26. listopadu.

Španělská fotbalová liga - 3. kolo:

Real Madrid - Levante 1:1 (36. Vázquez - 12. Ivi López), Valencie - Atlético Madrid 0:0, FC Sevilla - Eibar 3:0 (46. Ganso, 76. Ben Yedder, 90.+2 Nolito), FC Barcelona - Espaňol Barcelona 5:0 (26., 35. a 67. Messi, 87. Piqué, 90. Suárez), La Coruňa - San Sebastian 2:4 (27. Adrian, 50. Andone - 4. a 86. Illaramendi, 3. Juanmi, 83. Llorente), Bilbao - Girona 2:0 (25. Muniain, 53. Aduriz), Vigo - Alavés 1:0 (34. M. Gómez), Villarreal - Betis Sevilla 3:1 (32. Bacca, 61. Castillejo, 77. Ünal - 10. León).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články