Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Rashford spasil United v nastavení, Arsenal zvítězil a další ztrátu kouše Chelsea i Liverpool

Počtvrté z posledních pěti utkání Premier League nedosáhli na tři body fotbalisté Chelsea. V 16. kole sice doma vedli, ale nakonec s Aston Villou remizovali 1:1. Další z favoritů Leicester zachránil na půdě Crystalu Palace remízu 1:1 a přišel o druhé místo, kam se posunul Manchester United po výhře 1:0 nad Wolverhamptonem. United se zápasem k dobru ztrácí na vedoucí Liverpool tři body, neboť "Reds" jen remizovali v Newcastlu 0:0.

Alexandre Lacazette oslavuje gól Arsenalu v Brightonu
zdroj: imago sportfotodienst autor: Daniel Hambury

Lídr tabulky z Liverpoolu soupeře po celé utkání přehrával, šance Muhammada Salaha, Sadia Maného či Roberta Firmina ale končily buď u výborně chytajícího gólmana Karla Darlowa, nebo mimo branku.

Gólový půst fotbalistů Liverpoolu je raritou. V soutěžním utkání nevstřelili svěřenci trenéra Jürgena Kloppa branku naposledy 25. listopadu v zápase skupiny Ligy mistrů proti Bergamu (0:2). V lize je naposledy vynuloval letos v červenci Manchester City, který zvítězil 4:0.

Z hubeného vítězství 1:0 se radoval Arsenal, který loupil v Brightonu gólem, jenž po 21 sekundách na trávníku vstřelil střídající Alexandre Lacazette, a také Leeds. Ten v souboji nováčků rozstřílel West Bromwich 5:0.

Southampton se rozešel s West Hamem bez branek. Defenzivní záložník Tomáš Souček odehrál za "Hammers" celý zápas, jeho spoluhráč Vladimír Coufal zůstal poprvé od podzimního přestupu ze Slavie na lavičce.

Duel Tottenhamu s Fulhamem odložen

Zápas mezi londýnskými celky Tottenhamem a Fulhamem byl kvůli nákaze koronavirem v týmu hostů odložen tři hodiny před výkopem. 

V této sezoně anglické ligy jde o třetí zápas odložený kvůli koronaviru a druhý v tomto týdnu. Začátkem prosince se kvůli několika pozitivním testům v Newcastlu United neuskutečnil jeho duel proti Aston Ville. V pondělí pak Manchester City kvůli dalším případům nákazy koronavirem nenastoupil na hřišti Evertonu, jehož zástupci požadují zveřejnění všech podrobností o pozitivních testech na koronavirus v soupeřově mužstvu.

Podle koronavirových pravidel Premier League může být zápas odložen až v případě, že klub nemá k dispozici alespoň 14 zdravých hráčů.

"Citizens" dnes oznámili, že úterní testování žádné nové případy nákazy neodhalilo, a proto se tým vrací k tréninku. Po důkladné dezinfekci a dvoudenním uzavření tréninkového areálu v něm bude využívat jen nezbytně nutné prostory. Nejbližší zápas mají svěřenci Pepa Guardioly hrát v neděli proti Chelsea.

Kolik nakažených má Fulham, není známo. Na lavičku týmu se měl dnes vrátit trenér Scott Parker, který se v minulých dnech izoloval kvůli pozitivnímu nálezu jednoho ze svých blízkých. Chyběl proto u sobotní remízy 0:0 se Southamptonem.

"Blues" opět ztratili

Chelsea se nepovedlo odčinit sobotní porážku s Arsenalem, i když s obměněnou sestavou dobře začala. Do vedení ji poslal Olivier Giroud, kterému se proti Aston Ville střelecky nadmíru daří. Skóroval proti ní v každém z posledních sedmi ligových zápasů, v nichž dal celkem devět branek.

V úvodu druhého poločasu však vyrovnal volejem Anwar El Ghazi, jenž potvrdil dobrou formu, když se trefil ve třetím utkání po sobě.

Leicester se musel spokojit s dělbou bodů podruhé za sebou. V 19. minutě mohl přitom jít do vedení, Kelechi Iheanacho ale z nařízeného pokutového kopu brankáře domácích Vicenteho Guaitu nepřekonal.

Po přestávce poslal Crystal Palace do vedení Wilfried Zaha a hosté vyrovnali až v 83. minutě zásluhou Harveyho Barnese. "V prvním poločase jsme si nevypracovali moc šancí a jejich gól nás srazil," uvedl Barnes po zápase.

"Každý zápas chceme vyhrát, ale když už to nejde, nechceme alespoň prohrát. Máme za sebou náročný program, uhráli jsme pár skvělých výsledků, takže jsme spokojení s tím, kde v tabulce jsme," dodal.

Crystal Palace nedokázal vyhrát v lize popáté za sebou. Předvedl však zlepšení oproti předchozím zápasům, v nichž schytal debakly s Liverpoolem (0:7) a Aston Villou (0:3).

Koronavirus nepustil "Citizens" do Goodison Parku

Už v pátek vedení Manchesteru City oznámilo, že se koronavirem nakazili útočník Gabriel Jesus, obránce Kyle Walker a dva členové realizačního týmu.

Po dalších pozitivních testech klub odložil zápas s Evertonem a také dočasně uzavřel své tréninkové centrum.

V této sezoně jde o teprve druhý zápas odložený kvůli koronaviru. Začátkem prosince se kvůli několika pozitivním testům v Newcastlu neuskutečnil jeho zápas proti Aston Ville.

Manchester City, který je šestý v neúplné tabulce, by měl další utkání sehrát 3. ledna na hřišti Chelsea. Dosud druhý Everton měl usilovat o páté ligové vítězství v řadě.

Anglická fotbalová liga - 16. kolo:

Crystal Palace - Leicester 1:1 (58. Zaha - 83. Barnes), Chelsea - Aston Villa 1:1 (34. Giroud - 50. El Ghazi), Brighton - Arsenal 0:1 (66. Lacazette), Burnley - Sheffield United 1:0 (32. Mee), West Bromwich - Leeds 0:5 (9. vlastní Sawyers, 31. Alioski, 36. Harrison, 40. Rodrigo, 72. Raphinha), Southampton - West Ham United 0:0, Manchester United - Wolverhampton 1:0 (90.+3 Rashford), Newcastle - Liverpool 0:0. Utkání Everton - Manchester City bylo odloženo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články