Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Rashford přiměl britskou vládu, aby platila dětem obědy. Ocenili ho Johnson a Čeferin

Předseda UEFA Aleksander Čeferin pochválil vybrané hráče za jejich boj proti rasismu. Konkrétně ocenil Raheema Sterlinga z Manchesteru City, Marcela z Realu Madrid a Jeromea Boatenga z Bayernu Mnichov. A jmenoval také Marcuse Rashforda, který se zasadil o to, aby potřebné rodiny v Británii i nadále dostávaly vouchery na školní jídla. Chválu na hráče Manchesteru United pěl i britský premiér Boris Johnson.

Je nám líto, video expirovalo.
Britská vláda díky Rashfordovi schválila bezplatné obědy pro chudší školáky

Anglický reprezentant pomáhá vybírat peníze na jídlo pro děti z chudých rodin odkázaných na bezplatné stravování ve školách, které jsou kvůli pandemii koronaviru ve Velké Británii zavřeny. Rashford byl v dětství sám odkázaný přes den výhradně na jídlo ze školy, protože matka chodila z práce až pozdě večer.

"Pamatuju si, jak moje maminka volala do obchodu, kde bylo všechno za jednu libru. Koupila tam sedm jogurtů a měli jsme jeden jogurt na den. Dělala, co mohla, ale některé rodiny jsou na tom ještě hůř," uvedl Rashford.

Systém voucherů na školní obědy vydávaných britskou vládou potřebným rodinám měl skončit. Proti se postavil Rashford, který britskému premiérovi Borisi Johnsonovi napsal otevřený dopis a následně si s ním promluvil i po telefonu. Johnson Rashfordovu aktivitu následně ocenil. Vouchery nakonec budou poskytovány i v průběhu letních prázdnin.

"Poděkoval jsem mu, že nás na to upozornil. Doufáme, že náš letní potravinový program těmto rodinám a dětem hodně pomůže," řekl Johnson.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články