Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Ragued a Krajčík definitivně posílili fotbalovou Slavii

Praha - Posilami Slavie Praha se definitivně stali slovenský fotbalista Matej Krajčík a tuniský reprezentant Hocine Ragued. Ragued v roli defenzivního záložníka podepsal se Slavií smlouvu na čtyři roky, Krajčík na rok s následnou roční opcí. Oba přišli jako volní hráči, Ragued z belgického Monsu, Krajčík z italské Regginy. Dvojice dnes byla oficiálně představena na tiskové konferenci klubu.

Posily mistrovského celku tak vzrostly už na číslo osm. Již dříve Slavia získala Benjamina Vomáčku, Vitalije Trubilu, Stanislava Vlčka, Risto Naumova, Ondřeje Čelůstku a Adama Hlouška.

"Z řady nabídek, které jsem měl, jsem si vybral Slavii. Je to velmi dobrý tým, který bude bojovat o Ligu mistrů. Můj krajan Belaid mi vyprávěl o tom, že na novém stadionu je vždy výborná atmosféra, a to se vždy hraje dobře. Je to další krok kupředu v mé kariéře," uvedl Ragued.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Davida Kalouse

Krajčík se do Slavie vrací po půl roce

Krajčík, který se do Slavie vrací po půl roce, se chce zaměřit především na dobrý vstup do sezony. "Důležité budou moje výkony. Moc se těším, cítím se tady bez přehánění jako doma. Sice jsem si dal malou odmlku, ale těším se na celý realizační tým a věřím, že se povede jako před dvěma lety postoupit do Ligy mistrů," zdůraznil Krajčík, který bude nosit opět dres s číslem 19, zatímco Ragued si vybral šestku.

Jarolím si už skládá v myšlenkách základní sestavu

"Už mám o sestavě tušení, začíná se mi to rýsovat. Nevím, co se se mnou děje, že tak brzy začínám mít jasno. Jsem sám ze sebe v šoku," řekl novinářům trenér. Kádr podle něj neprošel žádnou dramatickou obměnou. "Vždyť ze základní sestavy odešli jen dva hráči, ale spíše jsme kádr zkvalitnili. Věřím, že noví hráči přinesou více kvality a budeme s nimi silnější," uvedl Jarolím.

Velkou posilou má být především Ragued. "Hodnotit jej budu až po půl roce, ale věřím, že zapadne. Je to typický defenzivní záložník a myslím, že má větší potenciál než Tavares," řekl o šestadvacetiletém fotbalistovi. "Říkal jsem mu, že s šestkou jsem tu kdysi hrál deset let já, tak aby si vážil toho, že může takové číslo nosit. Má organizační schopnosti, umí to i dopředu," uvedl Jarolím s tím, že Tunisan má zkušenosti i z mezinárodní scény.

"Po odchodu Tavarese jsme na této pozici nebyli úplně spokojeni s hráči, kteří tam nastupovali. Trapp není tak zcela defenzivní záložník, Hocine tím typem vyloženě je, dokáže prostory pokrýt. Má zkušenosti z belgické ligy, viděl jsem jej i proti Nigérii v psychicky náročném reprezentačním utkání. Informací jsme měli dost, první kontakt mi dal Belaid a jsem rád, že se rozhodl pro nás, přestože měl i jiné možnosti," řekl kouč Karel Jarolím.

Na soustředění do rakouského Seefeldu vezme Jarolím 25 až 26 hráčů. "Teprve po něm kádr pro podzimní část zúžíme. Jsou jisté nabídky na některé naše fotbalisty, zvážíme, zda někoho uvolníme. Musí to být taková nabídka, aby to mělo smysl pro hráče i pro nás. Uvidíme podle programu, pak se rozhodneme, jak zásadní redukování kádru bude. Doufám, že budeme mít na podzim hodně zápasů a pak bude důležité mít kam sáhnout," uvedl kouč, jehož svěřence čeká boj o Ligu mistrů. 

Karel Jarolím
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články