Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

PSG chce za Neymara 250 milionů eur, proto se největší přestup léta stále odkládá

Za necelé dva týdny skončí v Evropě přestupní termín a ten nejočekávanější přestup je stále ve vzduchu. Nejdražší fotbalista světa Neymar chce zpátky do Barcelony, odkud před dvěma lety právě do Paříže přišel. Ale zájem o něho mají i další kluby – například Real Madrid a Juventus Turín. A krom toho, cena je opět astronomická.

Neymar se raduje z gólu v Lize mistrů
zdroj: REUTERS autor: Charles Platiau

Brazilce katarští majitelé pařížského klubu koupili před dvěma lety za rekordní částku 222 milionů eur, což je v přepočtu téměř šest miliard korun, a celý fotbalový trh posunuli zase blíž k nekonečnu.

Potvrdil to i fotbalový velikán Cristiano Ronaldo, který v portugalské televizi uvedl: "Dneska už je téměř každý hráč za sto milionů eur, aniž by toho moc ukázal. Ve fotbale je moc peněz. Nesouhlasím s tím, ale žijeme v takovém světě a musím to respektovat," konstatoval slavný Portugalec.

A o nic menšího, než o peníze, nejde ani při přetahované o Neymara. Vedení Barcelony se k tomuhle tématu sešlo v pondělí a přišlo s nabídkou hostování a příští léto pak dotáhne přestup a zaplatí za svého bývalého hráče 150 milionů eur. Protože v současné době, kdy už na Camp Nou přišli Antoine Griezmann, Frenkie de Jong, Neto a Junior Firpo téměř za 250 milionů eur, by těžko dodržela finanční fair play a mohla by skončit se zaraženými přestupy.

Jenže francouzská strana si podle španělského sportovního webu marca.es cení svého forwarda na 250 milionů eur a chce záruky, že ho Barcelona za tuhle částku koupí. Katarští majitelé chtějí mít jistotu, že se jim Neymar vyplatí, jinak na dohodu podle všeho nepřistoupí. K tomu ale Brazilec nechce zůstat v Paříži, kde se proti němu už postavila i část fanoušků.

V téhle přestupové hře jsou i další velká fotbalová jména, která by mohla být součástí kontraktu. Juventus údajně za Neymara nabídl sto milionů eur a Paula Dybalu, Barcelona Ivana Rakitiče a Ousmana Dembeleho, i když těm se prý do Francie odcházet nechce stejně jako Philippemu Coutinhovi, jenž místo do Paříže odešel na hostování s opcí na přestup do Bayernu Mnichov.

Tyhle dohady by tak mohly nahrávat největšímu konkurentovi Barcelony - Realu Madrid, který o šikovného Brazilce projevil také velký zájem. Prezident klubu Florentino Perez ví, že mezi PSG a Barcelonou nejsou nejlepší vztahy, což vyjednávání samozřejmě nepomáhá, a je údajně pro získání Neymara ochoten obětovat i takové hráče, jakými jsou James Rodríguez a Marian Diaz a peněz má dost.

Takže se zdá, že ta přetahovaná bude ještě hodně zajímavá.

Zdroj
marca.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články