Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Proti Arsenalu to bude úplně jiné než s Rangers. Trpišovský se chystá na ofenzivní duel

Ofenzivní zápas a spoustu branek, to od utkání s Arsenalem očekává trenér Jindřich Trpišovský. Nahrává tomu i skutečnost, že Slavia postrádá řadu stoperů a stále ani není jasná situace brankáře Ondřeje Koláře. Přímý přenos utkání Arsenal - Slavia sledujte od 20:30 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Jindřich Trpišovský
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Oba dva týmy jsou ofenzivní. Arsenal dává hodně gólů, vytváří si hodně šancí, my také. Máme nějaké problémy v defenzivě, nevíme, jak to bude s brankářskou jedničkou. Arsenal dostal v Premier League dvakrát za sebou tři góly. Indicie směřují k tomu, že by mělo padat hodně gólů a být hodně šancí," řekl Trpišovský.

"Když to mám srovnat s Rangers, kteří hráli hodně defenzivní fotbal, Arsenal je naopak věrný své tradici. Hrají hodně dopředu, jsou to hodně ofenzivní hráči. Soupeř má skvělé hráče a myslím, že my také ukázali, že v Evropě dokážeme být nebezpeční. Určitě to bude jiné než v předchozím kole s Rangers," dodal Trpišovský.

Postrádá hned tři stopery - Ondřeje Kúdelu, Simona Deliho a Davida Hovorku - a hrát nemůže ani další střední zadák Taras Kačaraba, který není na soupisce. "Budeme si muset nějak poradit. Měli jsme v podstatě tři varianty, protože musíme mít ještě variantu i směrem do zápasu, kdybychom museli nějak reagovat. Už jsme rozhodnutí, jak to vyřešíme," prohlásil.

Poslechněte si nový díl Fotbal fokus podcastu:

Defenzivní situace není jednoduchá

Stále není jisté, zda bude moci po zranění nasadit brankářskou jedničku Ondřeje Koláře. "Je to hodně specifická situace, když vám chybí čtyři stopeři, a ještě k tomu nevíte, jestli budete mít brankářskou jedničku k dispozici. Zvlášť na takové úrovni a s takovým týmem jako Arsenal. I když jako trenér mládežnických kategorií jsem se s podobnými situacemi potkal, někdy nás bylo jen jedenáct," podotkl Trpišovský.

"Samozřejmě v defenzivě je to daleko citelnější. Je tam důležitá souhra a soupeř má tak kvalitní hráče, že jsou schopni potrestat každé zaváhání. Víme, že nejsme v jednoduché situaci. Ale kádr je dostatečně široký, hráči i na tréninku rotují v určitých pozicích. Náš styl je takový, že hráči jsou připraveni zaskočit na jiných pozicích. Na stoperu bude hráč, který tam normálně nehraje. Naštěstí to víme s předstihem a máme na to tři dny, které nám pomohou s určitým nácvikem," dodal Trpišovský.

Na rozdíl od soubojů s Leicesterem a Rangers slávisté tentokrát začnou dvojzápas venku. V předchozích dvou kolech vyřazovací fáze doma na úvod remizovali a na hřištích soupeřů v odvetě zvítězili shodně 2:0.

"Jsme v jiné pozici než předtím. Kdyby se nám venku podařilo vstřelit gól, je to vždy příjemné. Máte větší ambici hrát nahoru, i za cenu toho, že nějaký gól třeba dostanete. Na druhou stranu hrajeme u protivníka, který je doma silný. Dvakrát jsme byli úspěšní tím, že jsme zvládli venkovní odvety. Musíme k tomu přistoupit stejně, jako kdyby to byla odveta venku. Otázka je, co nám soupeř dovolí a jak budeme kvalitní," uvedl Trpišovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články