Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Prostějov se drží na jarní vlně. Odnesla to Dukla

Ve hře o nejvyšší příčky ve Fotbalové národní lize se drží Prostějov. V odloženém duelu 14. kola dokázali prostějovští fotbalisté porazit Duklu 1:0 a z třetí příčky ztrácí dva body na čelo. O třetím jarním vítězství Prostějova ze čtyř zápasů rozhodl už v deváté minutě David Píchal. 

Jan Koudelka z Prostějova
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Prostějov se snažil v domácím prostředí napravit víkendovou porážku 3:5 s Vlašimí a duel s Duklou pro ně začal dobře. Do vedení se dostal po rychlém protiútoku, který s pomocí břevna zakončil Píchal. Dvacetiletý útočník skóroval podruhé v tomto ročníku.

Domácí mohli ještě do přestávky náskok zvýšit, ale proti dalšímu Píchalově pokusu i hlavičce Matouška zasáhl brankář Kinský. Dukla se ve druhé půli vrhla za vyrovnáním a dvakrát byl blízko nigerijský střelec Faleye, jenže jak při rychlém útoku v 52. minutě, tak ani při další šanci v závěrečné čtvrthodině míč do sítě nedostal. Pražané soupeři nedali branku ani ve druhém utkání této sezony, předtím remizovali 0:0.

V dohrávce 15. kola Táborsko porazilo díky hattricku Emmanuela Tolna Vyšehrad 4:0 a vymanilo se díky lepšímu skóre na úkor Jihlavy ze sestupových příček. Jihočeši neprohráli čtvrtý zápas po sobě a se 16 body jim patří 12. místo. Vyšehrad zůstal s pěti body beznadějně poslední.

14. kolo druhé fotbalové ligy:

Prostějov - Dukla Praha 1:0 (1:0)

Branka: 9. Píchal. Rozhodčí: Vojkovský - Mikeska, Vejtasa. ŽK: Stříž, Omale - Faleye. Bez diváků.

15. kolo druhé fotbalové ligy:

Táborsko - Vyšehrad 4:0 (2:0)

Branky. 44., 75. a 90.+3 Tolno, 17. Čapek. Rozhodčí: Orel - Blažej, Pfeifer. ŽK: Kříž (Vyšehrad). Bez diváků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články