Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIM Speedway Grand Prix Chorvatsko

Příprava na restart pokračuje. Testy v německých klubech odhalily 10 případů koronaviru

Německo se stalo první zemí, kde došlo k plošnému testování všech hráčů a členů realizačních týmů obou nejvyšších soutěží. Před možným restartem přerušeného ročníku bylo mezi 36 celky  první a druhé německé ligy odhaleno deset pozitivních případů. Oznámila to Německá fotbalová liga (DFL). Celkem bylo provedeno 1724 testů.

zdroj: ČT4

"Příslušné kluby okamžitě zavedly odpovídající opatření, jako například izolaci osob včetně diagnostiky jejich okolí, jak to stanovují místní zdravotní úřady," uvedla DFL. Dodala, že v současnosti už začala druhá vlna testování. Ve středu budou o restartu obou německých soutěží a konání zápasů alespoň bez diváků jednat politici.

Lékaři už v pátek odhalili tři pozitivní případy v bundesligovém Kolíně nad Rýnem, přičemž nákaza se potvrdila u dvou fotbalistů a fyzioterapeuta. Nedělní druhé kolo testů skončilo u zbytku kolínských hráčů i realizačního týmu negativním výsledkem. Podle klubového prohlášení zbytek mužstva ode dneška pokračuje v tréninku. V něm mohou pokračovat pouze hráči, kterým oba testy vyšly negativně.

Je nám líto, video expirovalo.
V Německu prováděli plošné testy na koronavirus, Kalou byl za video suspendován

Další pozitivní test pochází z druholigových Drážďan, kde se jedná o nejmenovaného hráče. Ostatní případy konkretizovány zatím nebyly. Do domácí izolace ale musel i nejmenovaný fotbalista druholigového Stuttgartu, u něhož lékaři nedokázali z testu na nový typ koronaviru určit, zda je nakažený.

Do domácí izolace musel i nejmenovaný fotbalista Stuttgartu. Lékaři nedokázali z testu na nový typ koronaviru určit, zda je hráč druholigového celku nakažený, a tak ho raději poslali do karantény.

Naopak negativní výsledky všech hráčů i členů realizačního týmu oznámil Bayern Mnichov. Německý šampion se zatím stále nevrátil do plné přípravy a nejméně do středy, kdy by měla o dalším osudu Bundesligy jednat německá vláda, zůstává v tréninku po skupinách.

V Německu evidují 165 745 případů nákazy, s onemocněním covid-19 zemřelo 6866 lidí.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články